Ziarul electronic al arădenilor

Workshop de gravură pentru tineri, la Muzeul de Artă Arad

Workshop-ul „Principii în arta imprimării“, dedicat tinerilor din învățământul artistic, s-a desfășurat în perioada 30 septembrie – 5 octombrie 2021 la Muzeul de Artă Arad/atelier Adrian Sandu. 

Atelierul se va încheia cu o expoziție a participanților, în spațiul expozițional al Cafenelei „Joyce” Arad, deschisă pentru public pe parcursul „Nopții Albe a Galeriilor“, în perioada 15 – 17 octombrie 2021.

„În cadrul workshopului de gravură mi-am propus familiarizarea publicului tânăr din învățământul artistic și nu numai, cu tehnicile de gravură – «Principii în arta imprimării». Pentru această sesiune am ales drept tehnică de studiu – acvaforte – aceasta fiind una dintre cele mai importante și mai des întâlnite metode de obținere a matriței în arta imprimării. Menționez că gravura tradițională ca disciplină, se studiază/predă destul de rar în învățământul liceal din România, iar în cel superior tinde să devină o rara avis din cauza dezinteresului și a complexității. În concluzie, la workshopul din acest an ne-am propus realizarea a 1 – 2 lucrări în tehnica acvaforte. La final va fi organizată o expoziție la cafeneaua literară Joyce Pub (spațiul expozițional), în care vor fi expuse toate lucrările realizate”, Adrian Sandu – visual artist.

Workshopul a fost organizat de Grupul pentru Management și Mediere Culturală, în parteneriat cu APA – Asociația Producătorilor de Artă, artist vizual Adrian Sandu, cu finanțarea Centrului Municipal de Cultură Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Complexul Muzeal Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.