Ziarul electronic al arădenilor

Wiener, despre eliminarea pensiilor speciale: Invităm PSD să lase ipocrizia

Deputatul USR PLUS Adrian Wiener reproşează PSD că „a virat spre malul stâng al oportunismului politic“ şi îi invită pe social democraţi să susţină proiectul de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari pe care Uniunea Salvaţi România l-a depus din 2017.

„În 2015, PSD iniţia un proiect de lege prin care introduceau pensii speciale pentru parlamentari. Dintre cei 228 de parlamentari care au semnat proiectul, 183 erau de la PSD. Inclusiv Marcel Ciolacu. Azi discursul PSD a virat ‘spre malul stâng’ al oportunismului politic: acelaşi PSD, prin persoana aceluiaşi Marcel Ciolacu, depune un amendament de abrogare a privilegiilor pe care chiar ei le-au introdus în grădina zoologică de inechităţi din România“, a scris deputatul, pe Facebook.

Wiener apreciază că pensiile speciale pentru parlamentari sunt „nişte privilegii toxice“ şi adaugă că USR PLUS îşi păstrează obiectivul de a reduce inechităţile sociale.

„Întrucât constat anumite probleme de memorie, îi reamintesc domnului Ciolacu faptul că în 2017 unul din primele proiecte ale USR în Parlamentul României a fost tocmai eliminarea acestor pensii speciale nejustificate, care sunt în fapt nişte privilegii toxice. Probabil din cauza aceloraşi probleme de memorie, PSD a pierdut cheia sertarului în care a blocat proiectul USR. În această legislatură, USR PLUS îşi păstrează obiectivul de a reduce inechităţile sociale şi cheltuielile inutile, eliminând rapid acest privilegiu al pensiilor speciale pentru parlamentari. Invităm PSD să lase ipocrizia şi să voteze proiectul USR PLUS“, a conchis deputatul.

Biroul Politic Naţional al PSD a hotărât marţi, în unanimitate, depunerea la Parlament a unui proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, a anunţat liderul deputaţilor social democraţi, Alfred Simonis. El a susţinut că PNL şi USR PLUS nu şi-au respectat promisiunile de a elimina pensiile speciale şi nici nu se vede vreo intenţie în acest sens.

Simonis a mai spus că, în perioada următoare, PSD va iniţia şi alte proiecte referitoare la pensiile speciale sau la plafonarea unor sume pentru reprezentanţii în AGA şi în Consiliile de Administraţie ale unor societăţi. Proiectul PSD prevede modificarea Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor în sensul abrogării articolelor referitoare la pensiile speciale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.