Ziarul electronic al arădenilor

Vot în unanimitate în CLM Arad pentru serviciile de salubrizare

dsc_0027Consilierii locali arădeni au aprobat, sâmbătă, în unanimitate, prelungirea contractului de servicii de salubrizare menajeră, la ședința Consiliului Local Municipal fiind prezenți locuitori ai municipiului, angajați ai operatorului de salubrizare, dar și șeful Direcției de Sănătate Publică.

„Informăm cetățenii municipiului Arad că serviciul public de colectare a deșeurilor menajere în municipiul Arad va fi asigurat în condiții normale pe mai departe de operatorul SC Polaris M Holding. Consiliul Local al Municipiului Arad, convocat în ședință extraordinară astăzi, din dispoziția Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a aprobat cu unanimitate de voturi prelungirea contractului de servicii de salubrizare menajeră cu SC Polaris M Holding, până la data finalizării procedurilor legale derulate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Arad pentru desemnarea unui operator unic la nivelul întregului județ“, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Municipiului Arad.

Conform sursei citate, în sala de ședință au fost prezenți numeroși cetățeni, inclusiv angajați ai operatorului de salubrizare, care au venit să asiste la dezbaterile aleșilor locali.

De asemenea, a participat directorul Direcției de Sănătate Publică, Constantin Cătană,  ca reprezentant al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a explicat riscurile la adresa sănătății publice care ar rezulta din întreruperea serviciilor de colectare a deșeurilor menajere.

Ședința extraordinară a CLM Arad din ziua de sâmbătă a fost convocată din dispoziția Comitetului pentru Situații de Urgență, după o ce parte din aleșii locali au refuzat să decidă prelungirea contractului de salubrizare menajeră, care expira luni, 31 octombrie, iar prelungirea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru fi aprobată.

Prelungirea excepțională a serviciilor actualului operator de salubritate menajeră din municipiul Arad avea nevoie de votul a 16 consilieri locali pentru a fi aprobată, dar a obținut numai 14 voturi favorabile (din partea reprezentanților PNL, UDMR și a consilierului independent Marin Lupaș), ceilalți 6 consilieri prezenți la ședință (reprezenanții PSD) abținându-se de la vot.

În cadrul ședinței care a avut loc sâmbătă, discuțiile între aleși au continuat, fiind reluate cu insistență argumentele tehnice și juridice expuse anterior. În final, votul consilierilor municipali a fost favorabil în unanimitate pentru prelungirea contractului actual până la data finalizării procedurilor legale derulate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Arad pentru desemnarea unui operator unic la nivelul întregului județ.

„Îi asigur pe arădeni că serviciul de colectare a gunoiului menajer se va desfășura și pe mai departe în condiții bune. Le mulțumesc cetățenilor care au venit astăzi la CLM în număr atât de mare. Cred că prezența lor a fost un argument important care ne-a ajutat să-i convingem pe reprezentanții PSD că trebuie să voteze, în sfârșit, în interesul arădenilor. Este regretabil însă să vedem că există asemenea politicieni, aleși de arădeni să le reprezinte interesele, care sunt atât de lași încât refuză să-și asume o decizie de care depinde situația celor care i-au trimis aici.

Există peste tot, nu numai la noi, situații excepționale, cum a fost și aceasta, pe care legile existente pur și simplu nu le-au avut în vedere iar în consecință nu ne oferă de-a gata «instrucțiuni de folosire». În aceste situații ce-i mandatați trebuie să fie în stare să hotărască ce este de făcut, să aibă curaj și să-și asume răspunderea. Să te abții în fața unei situații de criză, să pleci de la vot când trebuie să se ia o decizie, așa cum se poartă la PSD, asta este fugă de responsabilitate, lașitate. Mă întreb ce mai caută în Consiliul Local și în politică, în general”, a declarat Călin Bibarț, viceprimar la municipiului Arad, la încheierea ședinței de sâmbătă.

CITITI SI: Mihai Fifor: „PSD Arad a readus legalitatea în Consiliul Local Municipal“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.