Ziarul electronic al arădenilor

Vlad Ţepeş este conducătorul pe care l-ar vota românii în fruntea ţării

Vlad-TepesCSCI a verificat pe cine ar vota românii dintre domnitori, dacă aceştia ar trăi azi şi ar candida la alegerile prezidenţiale.

Evident, este o situaţie ipotetică, în care se testează profilul dezirabil de preşedinte pe care românii şi l-au format.

Câştigătorul ideal în mintea românilor ar fi Vlad Ţepeş. Nu mai puţin de 35% dintre români l-ar alege pe Vlad Ţepeş, prin comparaţie cu 21% care l-ar vota pe Cuza, 18% care l-ar vota pe Ștefan cel Mare şi 9% care l-ar vota pe Mihai Viteazu.

După aceştia, în top se mai află, în ordine descrescătoare, Constantin Brâncoveanu, Decebal şi Tudor Vladimirescu.

Remarcăm faptul că Vlad ţepeş este câştigător printre alegătorii de toate vârstele, dar şi în bătălia sexelor, acolo unde este preferat atât de bărbaţi cât şi de femei, chiar dacă Alexandru Ioan Cuza pare să aibă mai mult succes în rândul doamnelor şi domnişoarelor, decât în cel al bărbaţilor.

Studiul CSCI remarcă o supriză, la prima vedere, atunci când ne uităm la scorul pe care Mihai Viteazu îl obţine în rândul votanţilor de partide şi vedem că alegătorii UDMR i-ar acorda acestuia votul, mai mult decât cei ai Stângii sau Dreptei româneşti.

sursa: romaniatv.net

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.