Ziarul electronic al arădenilor

Vizită de evaluare a Municipiului Arad în cadrul proiectului „Digital Cities Challenge”

Municipiul Arad se numără printre cele 15 oraşe din Europa selectate de Comisia Europeană pentru a beneficia de servicii de consultanță personalizate în proiectarea și implementarea strategiei locale de transformare digitală.

Selectarea orașului nostru a fost posibilă datorită faptului că Aradul a făcut paşi concreţi în direcţia digitalizării:  iluminat public cu LED, sistem de e-ticketing, Hot Spots, supraveghere video inteligentă, catalog electronic, My Arad.

Timp de 18 luni, Aradul beneficiază de consultanță și sprijin specializat de la experți internaționali, acces la instrumente de lucru, rețele și platforme europene, acces la sesiuni unice și inovatoare de instruire în domeniul digitalizării, se vor purta dialoguri cu alte orașe din Europa pentru schimb de idei, experiențe și bune practici în domeniul digitalizării.

În perioada 12-14 iunie 2018, la Arad se află Daniela Florea, consultantul desemnat de Comisia Europeană pentru evaluarea stadiului digitalizării la nivelul oraşului nostru.

În acest scop au loc o serie de întâlniri cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad dar şi cu partenerii municipalităţii în acest proiect, respectiv Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad şi cele două universităţi.

Totodată au fost proogramate o serie de întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri.

În cursul zilei de miercuri, 13 iunie,  primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a primit vizita doamnei Daniela Florea. Aceasta a remarcat potențialul neexploatat de digitalizare a oraşului nostru, dar şi pașii făcuți deja în această direcţie.

Această vizită de evaluare a fost absolut necesară pentru a se stabili viitoarele măsuri necesare extinderii acestui proiect care îşi propune o strategie de transformare digitală.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.