Ziarul electronic al arădenilor

Virusul AH1N1 la Arad. Încă un pacient a murit

spital1-300x213Un al doilea deces a fost înregistrat în Arad, la un pacient infectat cu virusul pandemic AH1N1, care a murit duminică seară, după ce a fost internat o săptămână la Terapie Intensivă, medicii afirmând că organele vitale au cedat pe rând din cauza complicaţiilor cauzate de gripă.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, victima este un bărbat de 38 de ani care fusese internat la începutul săptămânii trecute, fiind confirmată de Institutul Cantacuzino infectarea cu AH1N1.

Medicii spun că virusul a cauzat complicaţii care au făcut ca organele vitale să cedeze pe rând.

”Cauza decesului a fost insuficienţa multiplă de organe”, a precizat directorul medical al SCJU, Adrian Wiener.

Pacientul este al doilea cu gripă care a decedat în Arad, după ce un alt bărbat, în vârstă de 42 de ani, a murit în urmă cu aproximativ două săptămâni. Ambii pacienţi aveau afecţiuni preexistente infectării cu AH1N1, între care obezitate morbidă, medicii afirmând că acesta este motivul pentru care organismele celor doi nu au făcut faţă virusului.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad afirmă că nu au fost confirmate alte îmbolnăviri de gripă, până în acest moment.

sursa: mediafax.ro

CITITI SI: Virusul AH1N1 la Arad. Un bărbat a murit

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.