Ziarul electronic al arădenilor

Viorica Dăncilă: „Dacă partidul îmi va cere, voi candida la prezidenţiale“

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidenţiale, va accepta ce spune formaţiunea şi nu va da înapoi, menţionând însă că opţiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

„Nu am luat încă în calcul acest lucru, am considerat că voi merge cu un candidat, iar eu ca prim ministru şi preşedinte PSD îl voi sprijini. Dar nu vreau să creadă că sunt un om laş.

Dacă partidul îmi va cere acest lucru şi va crede că este singura soluţie, voi accepta ceea ce spune partidul. Dar în acest moment, eu cred că este bine să avem un candidat şi eu să sprijin acel candidat. (…) Dacă nu există o altă opţiune care efectiv să ne ducă spre turul II, dacă partidul va cere, nu voi face un pas înapoi, dar opţiunea mea este să merg în spatele altui candidat“, a declarat Viorica Dăncilă, la DC News.

Preşedintele PSD a spus că prezidenţiabilul din partea social democraţilor trebuie să maximizeze şansele partidului, anunţând că vrea să facă un nou sondaj până la anunţul oficial.

„Vrem să avem un candidat care să maximizeze şansele Partidului Social Democrat (…) Am vorbit în partid, am introdus în sondaje pe toţi cei care şi-au exprimat această opţiune, de a fi candidatul Partidului Social Democrat la alegerile prezidenţiale. Tot în sondaje am introdus şi un alt candidat, nu am dat nume, să vedem dacă există această opinie, că ar trebui să avem un canddiat din exterior, am introdus şi candidatul ALDE, pe Călin Popescu Tăriceanu. Am o primă evaluare, acum vreau să fac un nou sondaj, până când vom anunţa candidatul, astfel încât primii doi trei… să vedem cum stau în sondaje“, a completat Viorica Dăncilă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.