Ziarul electronic al arădenilor

Viitură la Cladova: Zeci de fântâni, fără apă potabilă

apa-din-fantanaCâteva zeci de locuitori din satul Cladova din comuna Păuliş, judeţul Arad, au rămas fără apă potabilă în fântâni după ce o viitură le-a inundat gospodăriile, pompierii arădeni intervenind joi pentru a decolmata fântânile afectate.

„În urma unei solicitări formulate de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Păuliş, trei echipaje cu trei motompompe transportabile şi opt subofiţeri s-au deplasat în satul Cladova pentru decolmatarea unor fântâni, care din cauza creşterii Văii Cladova, prin infiltraţii, au fost colmatate cu apă murdară şi noroi. Echipajele vor acţiona pe tot parcursul zilei de joi şi în zilele următoare până la remedierea situaţiei”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Apa din fântâni va trebui apoi certificată de către medici pentru a putea fi băută.

Problemele au apărut din cauza unei ploi torenţiale, în urma căreia o viitură a inundat, miercuri seara, mai multe gospodării.

Se estimează că sunt afectate circa 25 de fântâni. Cladova este singurul sat al comunei Păuliş care nu are are reţea de apă curentă.

Pentru a-şi adăpa animalele, oamenii folosesc apa dintr-o vale, care s-a mai limpezit, iar pentru gătit, oamenii împrumută apă de la ceilalalţi localnici ale căror fântâni nu au fost afectate.

Localnicii care au rămas fără apă potabilă în fântâni în vor primi apă potabilă îmbuteliată de la primărie.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.