Ziarul electronic al arădenilor

Videointerfoanele pot asigura securitatea în diverse clădiri (P)

videointerfonVideointerfonul este un sistem recomandat atât persoanelor fizice, care vor să asigure un nivel mai ridicat al siguranţei locuinţei, dar şi persoanelor juridice care, pe lângă creşterea nivelului de securitate din clădirile de birouri şi/sau unităţi de producţie, pot să-şi reducă cheltuielile cu personal, în special cu angajaţii de la pază.

Videointerfoanele pot fi montate atât la intrarea unui bloc, la poarta unei case, la uşa unei grădiniţe sau chiar la parterul unei clădiri de birouri, astfel că, în funcţie de model, un astfel de mecanism poate să înlocuiască chiar un paznic.

Avantajul acestui sistem constă în faptul că cele două persoane pot comunica în siguranţă, fără a fi necesară o interacţiune fizică.

Sistemul de videointerfonie integrează atât funcţia clasică a unui interfon, care oferă posibilitatea unei persoane aflate în interiorul unei locuinţe/clădiri de birouri să comunice şi să permită accesul unei alte persoane din exterior, şi cea de camera video, prin care persoana poate să identifice vizitatorul cu uşurinţă pe un monitor.

Totodată, acest sistem, care repezintă cel mai înalt nivel al tehnologiei în domeniu, oferă o imagine clară a vizitatorului şi dă posibilitatea proprietarului să decidă cine intră şi cine nu intră în clădire.

În comerţ sunt disponibile atât kituri videointerfon, care conţin şi monitorul interior, dar şi camera exterioară, cât şi pachete care conţin doar postul interior sau cel exterior.

Cele două elemente principale ale unui kit videointerfon sunt unitatea exterioră (care include şi camera video) şi monitorul pentru interior.

La aceste două piese care alcătuiesc videointerfonul se adaugă o yală electromagnetică la postul exterior care poate fi integrată sau aplicată.

Dacă sistemul este instalat la intrarea unui bloc sau complex de birouri, acesta va avea o tastatură numerică astfel că fiecare apartament/etaj are alocat un cod sau un număr pentru a putea fi contactat.

Este recomandat ca unitatea exterioară să fie rezistentă la condiţiile meteorologice nefavorabile.

Această unitate conţine camera video cu vedere pe timp de noapte, un microfon, butoanele pentru tastarea codurilor în funcţie de numărul de utilizatori, o tabelă cu numele locatarilor/departamentelor de pe fiecare etaj şi yala electromagnetică. Monitorul din interior al videointerfonului asigură vizualizarea persoanei din faţa unităţii exterioare şi are ca funcţii principale deschiderea porţii sau uşii pentru a permite accesorul vizitatorului, comunicarea cu acesta fie prin intermediul receptorului integrat, fie prin handsfree.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.