Ziarul electronic al arădenilor

Videoclipul dedicat de WTA Simonei Halep

VIDEO WTA i-a dedicat Simonei Halep un scurt film, după ce jucătoarea română în vârstă de 26 de ani a devenit al 25-lea lider mondial.

Halep este a cincea sportivă care se află pe locul 1 WTA în acest an, după germana Angelique Kerber, americanca Serena Williams, Karolina Pliskova din Cehia şi spaniola Garbine Muguruza.

Simona Halep este jucătoarea cu cea mai lungă prezenţă în Top 10 WTA, în care a pătruns în ianuarie 2014. Ea va primi un trofeu pentru “numărul 1 mondial”, o minge de tenis înstelată, din argint, care reprezintă universul acestui sport.

Fiecare “număr 1”, din trecut şi prezent, este reprezentat printr-un diamant pe cer.

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open.

Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat în 1975.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.