Ziarul electronic al arădenilor

Victor Ponta: „Voi face un bilanţ amănunţit la împlinirea a trei ani de guvernare“

pontaPremierul Victor Ponta a declarat că peste o săptămână se împlinesc trei ani de când este şeful guvernului şi a afirmat că va face un bilanţ amănunţit al acestei perioade.

„Într-o săptămână se împlinesc trei ani de când sunt prim ministru. Trebuie să fac un bilanţ şi va fi un bilanţ un pic mai amănunţit legat de ce am promis în campania electorală şi în programul USL pentru că acest guvern, indiferent de ce s-a schimbat în componenţă, a rămas 100% pe programul de guvernare al USL.

Eu vă spun cu ce va rămâne acest guvern când se mai duce un pic tensiunea. În primul rând, am preluat conducerea României după trei ani de recesiune economică, eu pot să zic dezastru economic, 2012, 2013, 2014 şi 2015 cu siguranţă sunt patru ani de creştere economică neîntreruptă peste media europeană“, a spus premierul la Antena 3.

El a adăugat că în perioada în care a fost premier s-au reîntregit pensiile şi salariile, iar salariul minim a crescut de la 675 de lei şi va fi de la 1 iulie 1.050 de lei, iar de la 1 ianuarie 2016 – 1.200 de lei.

„În trei ani nu s-a închis o şcoală sau un spital, s-au redeschis o parte din cele închise în perioada 2010- 2011 şi aş aminti revenirea la valoarea TVA de dinainte de 2010 în cele două etape, la 1 iunie 9% la toate alimentele de bază şi la 1 ianuarie 2016 cota de 20%“, a mai precizat Ponta.

Premierul a menţionat că la capitolul infrastructură nu sunt foarte mari realizări.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.