Ziarul electronic al arădenilor

Victor Ponta: „Nu îmi dau demisia, mai e puţin până în decembrie 2016“

pontaPremierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu intenţionează să demisioneze şi că va rămâne în funcţia de prim-ministru câtă vreme are susţinere politică.

Întrebat, la România TV, dacă va demisiona din funcţie, aşa cum au existat zvonuri în ultima perioadă, Ponta a răspuns:

„Nu. Mai e puţin până în decembrie 2016. (…) Am avut o discuţie foarte clară în Comitetul Executiv al PSD şi cu partenerii mei de alianţă – dl Oprea, dl Tăriceanu şi dl Constantin – înainte să plec în concediu. (…) În cazul meu demisia nu e doar o chestie personală, m-am supărat eu şi am plecat.

Dacă mă întrebaţi, da, aş fi vrut să plec atunci în anumite condiţii. În cazul meu, este vorba de faptul că funcţia pe care o ocup nu am moştenit-o eu din familie sau de undeva pe persoană fizică, ci pentru că vreo cinci milioane de oameni au votat cu USL şi programul USL din 2012 şi majoritatea parlamentară PSD-UNPR-ALDE şi minorităţile naţionale m-au sprijinit în această perioadă“.

Premierul a adăugat însă că va pleca din funcţia de prim-ministru dacă nu va mai avea sprijin politic.

„Evident că plec din funcţia de prim-ministru, nu am cum să rămân dacă nu sunt susţinut de coaliţia de guvernare“, a spus Ponta, care a susţinut că există presiuni asupra sa pentru a demisiona încă din prima zi de mandat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.