Ziarul electronic al arădenilor

Victor Ponta îşi va putea relua activitatea normală în maximum 28 de zile

pontaPrim-ministrul Victor Ponta îşi va relua activitatea normală în fruntea Guvernului în maximum 28 de zile, informează un comunicat al Executivului.

„Medicii au decis că premierul Victor Ponta poate fi externat, urmând ca în următoarele 7 zile acesta să urmeze, zilnic, un control de specialitate. Procesul complet de recuperare, constând în tratamente şi fizioterapie, va dura alte 14 zile, astfel încât în maximum 28 de zile prim-ministrul Victor Ponta îşi va putea relua activitatea normală la Palatul Victoria.

„Activitatea Guvernului României nu va fi însă afectată în acest timp. Prim-ministrul Victor Ponta va delega toate atribuţiile de coordonare a Guvernului către viceprim-ministrul Gabriel Oprea şi îi asigură pe toţi cetăţenii României că va reveni la birou în cel mai scurt timp posibil“, a anunţat, duminică, Guvernul.

Sursa citată mai spune că premierul va transmite luni o adresă către preşedintele Klaus Iohannis privind desemnarea viceprim-ministrului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

„Prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor Ponta, va înainta luni, 22 iunie 2015, o adresă către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, cu scopul de a-l desemna, în temeiul art. 107, alin. (3) din Constituţia României, pe domnul Gabriel Oprea – viceprim-ministru pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne – drept prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile“, informează Guvernul.

Potrivit Executivului, decizia prim-ministrului „vine în contextul intervenţiei chirurgicale suferite la genunchiul stâng, la începutul acestei săptămâni, într-o clinică din Turcia“.

„Prim-ministrul Guvernului României urmează îndeaproape sfaturile medicilor specialişti şi asigură opinia publică şi pe cetăţenii români de faptul că activitatea Guvernului României nu este în niciun fel afectată“, se mai arată în comunicatul remis de Executiv.

Premierul Victor Ponta a anunţat, duminică, pe Facebook, că îi va solicita, luni, preşedintelui Klaus Iohannis să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atribuţiile funcţiei de prim ministru.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.