Ziarul electronic al arădenilor

Victimele din Clubul Colectiv, comemorate la Arad

O acțiune de comemorare a victimelor din Clubul Colectiv va avea loc duminică, 30 octombrie, la Arad, în Parcul „Eminescu“.

Acțiunea, organizată de Asociația Alternativa de Vest Arad, se va desfășura între orele 18.00 și 20.00.

„Te aşteptăm cu drag, pe tine şi pe cunoscuţii tăi, pentru ca împreună să depunem în memoria lor o candelă, să ne rupem un moment din viaţa noastră în cinstea lor şi să ne gândim o secundă la un viitor în care aşa ceva nu o va mai fi posibil. Este o invitaţie făcută din suflet, pentru sufletul celor care nu mai sunt printre noi sau cărora viaţa tânară şi plină de entuziasm le-a fost curmată aşa de violent şi de stupid. Indiferent dacă eşti tânăr sau în vârstă, dacă eşti rocker sau nu, dacă eşti credincios sau nu, o tragedie ca şi cea din Clubul Colectiv nu poate să nu te afecteze. Un gest simbolic ca şi depunerea unei simple candele şi un gând adresat memoriei victimelor ajută. Ajută-ne să nu uităm!“, se arată în mesajul organizatorilor.

Acțiunea a fost autorizată de Primăria Municipiului Arad.

În urma incendiului din seara de 30 octombrie din clubul Colectiv din București, 64 de de persoane au murit, iar alte peste o sută au fost rănite.

Tragedia a dus la deschiderea mai multor anchete, una în care sunt judecaţi patronii clubului şi cei ai firmei care a distribuit artificiile şi alta care îl vizază pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, acesta fiind judecat alături de alţi funcţionari.

O a treia anchetă este în curs de investigare la DNA şi îi vizează pe angajaţii ISU care ar fi acoperit lipsa avizelor privind siguranţa clubului în caz de incendiu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.