Ziarul electronic al arădenilor

Viceprimarul Bibarț: „Nu desființăm Piața Catedralei, o mutăm“

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț, s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanți ai comercianților din Piața Catedralei, cărora le-a spus că, în cazul în care zona va fi reamenajată, piața nu va fi desființată, ci mutată în apropiere.

Reprezentanții comerciaților, care vineri au organizat un protest în Piața Catedralei, au fost invitați la Primărie pentru a discuta cu viceprimarul Călin Bibaț și consilierul municipal Geanina Pistru.

Reprezentanții municipalității au explicat că, în prezent, administrația locală analizează mai multe posibilități alternative de amplasare a Monumentului Marii Uniri.

De asemenea, cei doi reprezentanți ai municipalității au spus că „informațiile din ultimele zile privind desființarea pieței agro-alimentare din această zonă a orașului sunt prezentate cu rea-credință, iar zvonul cu privire la construirea unui supermarket în Piața Catedralei este mincinos“.

„Faptul că cineva încearcă intenționat să distorsioneze intențiile municipalității nu aduce beneficii nici oamenilor din piață și nici arădenilor. În primul rând trebuie știut că regulamentele de urbanism sunt clare și exclud supermarketurile din zona istorică a Pieței Catedralei. În al doilea rând, planurile urbanistice de punere în valoare a zonei istorice care cuprinde și Piața Catedralei datează de mai mulți ani – 2010, 2012, 2014 -, nu sunt nici noutăți și nici secrete, au fost dezbătute cu transparență, adoptate cu unamimitate de Consiliul Local Municipal și aduse la cunoștiința arădenilor în numeroase ocazii de reprezentanții municipalității și de massmedia“, a spus Călin Bibarț.

Viceprimarul a mai afirmat că toate aceste planuri de urbanism prevăd „reamenjarea ca piață publică deschisă și, evident, este necesară reamplasarea pieței agro-alimentare în apropiere“.

„Am ținut să discutăm cu oamenii, i-am ascultat cu toată atenția, este de înțeles că s-au îngrijorat când li s-au servit asemenea dezinformări și este regretabil că prin asemenea zvonuri să riscăm se provoace în Arad o opoziție împotriva Monumentului Marii Uniri. Le-am explicat celor din piață foarte clar că nu se desființează piața agro-alimentară din această parte a orașului și i-am asigurat că la momentul când se va demara un proiect de reamenajare a Pieței Catedralei va fi identificată o locație adecvată în apropiere pentru piața agroalimentară“, a declarat viceprimarul Călin Bibarț, la finalul întâlnirii cu reprezentanții comercianților din Piața Catedralei.

Zilele trecute, municipalitatea a anunțat că are în analiză două zone din Arad unde ar urma să fie amplasat Monumentul Marii Uniri, iar locația finală va fi stabilită prin vot, în Consiliul Local Municipal.

„Între variantele aflate în studiu se află achiziționarea de către municipiul Arad a terenului fostei fabrici Tricoul Roșu pentru amenajarea unui nou parc central, care să găzduiască Monumentul Marii Uniri, și varianta amplasării în Piața Catedralei, cu lucrări adecvate de reamenajare a acesteia. Soluția va fi stabilită prin votul Consiliului Local Municipal“, se arată într-un comunicat de presă remis, marți, de Primăria municipiului Arad.

CITITI SI: Protest în Piața Catedralei: „Nu demolați piața”

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.