Ziarul electronic al arădenilor

„Viața bate scena“. O nouă stagiune la Teatrul de Vară „Ethos“

Cea de-a treia stagiune estivală la Teatrul de Vară „Ethos” din Arad va începe în ultima duminică a lunii iunie, iar în program au fost cuprinse spectacole teatrale, muzicale şi balet, invitați fiind artiști români și din străinătate.

„Așa cum ne-am obișnuit, scena Teatrului de Vară «Ethos» va găzdui și anul acesta, timp de două luni, spectacole teatrale, muzicale şi de balet, având invitați artiști români și străini, care se bucură de recunoaștere și apreciere la nivel național și internațional. Multiplele fațete ale «Vieții care bate scena» vor constitui filonul tematic pe care a fost concepută stagiunea acestei veri“, a afirmat Ana Maria Dragoș, directorul Centrului Cultural Județean Arad.

Stagiunea estivală la Teatrului de Vară „Ethos“ va fi deschisă duminică, 28 iunie, la ora 20.30, cu o gală de operetă.

Soprana Felicia Filip, alături de baritonul Liviu Holender, acompaniați de ansamblul „Johann Strauss Modern”, sub bagheta maestrului Christian Pollak, vor interpreta arii, duete și piese orchestrale din operete, opere și musical-uri.

„Repertoriul ales pentru această gală va include o serie de lucrări muzicale mai puțin cunoscute la Arad, din creația lui Johann Strauss, Iosif Ivanovici, Franz von Suppe. Invitatul special al serii va fi Ioan Holender, cunoscut ca fiind cel mai longeviv (19 ani) și apreciat director al Operei de stat din Viena până în 2010. Acesta va prezenta și ultima sa carte apărută în 2014, la Editura Brumar, cu titlul «Ioan Holender de la Viena la Timișoara», scrisă de Cornel Ungureanu și Vasile Bogdan. Cartea ilustrează «capitole» din viața și cariera lui Ioan Holender, considerat de autori una dintre personalitățile definitorii ale timpurilor noastre“, a spus Ana Maria Dragoș.

Următorul eveniment organizat la Teatrul de Vară va fi miercuri, 1 iulie. Este vorba despre comedia „Amantul”, care poartă semnătura lui Harold Pinter.

„Amantul“ este o producție a Teatrului Evreiesc de Stat, în regia lui Vlad Stănescu, avându-i în distribuție pe Maia Morgenstern și Mircea Rusu.

Va urma o seară de muzică vieneză și balet, programată pentru data de 8 iulie. Invitați sunt Maria Yakovleva, prim-solistă a Baletului Operei de Stat din Viena, Laura Nistor, Mihail Sosnovschi și Alexandru Tcacenco, soliști ai Baletului Operei de Stat din Viena, acompaniați de ansamblul „Johann Strauss Modern”.

„Școala nevestelor”, piesa lui Moliere, într-o adaptare scenică purtând semnătura regizorului suedez de origine română Marcel Stănciucu este propunerea pentru seara de miercuri, 15 iulie.

„Încă-i bine!” este titlul comediei scrisă şi realizată de actriţa Rodica Popescu Bitănescu, iar spectacolul va avea loc miercuri, 22 iulie.

Rodica Popescu Bitănescu va evolua pe scena Teatrului de Vară „Ethos“ alături de Giliola Motoi, Ioana Mărcoiu, Iuliana Călinescu, Radu Solcanu, Ştefana Ionescu-Darzeu şi Răzvan Hâncu.

Ultimul spectacol al lunii iulie, „Alifantis&Zan Commedia dell´AliZantis“, programat pentru miercuri, 29 iulie, va prilejui publicului întâlnirea cu Nicu Alifantis şi cu trupa Zan.

Primul spectacol din luna august, este „Mă mut la mama”, „o comedie tristă, o poveste veselă, optimistă, dar cu accente tragice, o bucățică ruptă din viața de familie, a noastră, a tuturor, despre ceea ce ar putea însemna o familie fericită…“.

Distribuția acestui spectacol, programat pentru seara zilei de 5 august, este formată din Adriana Trandafir, Andreas Petrescu și Gabriel Fătu.

Spectacolul „Un bărbat și mai multe femei”, în regia lui Bogdan Huşanu, îi va avea ca protagonişti pe Geo Constantinescu împreună cu Paula Chirilă, și va avea loc în seara de miercuri, 12 august.

Spectacolul este o adaptare după Leonid Zorin, „care abordează într-o manieră comică, eternul conflict dintre bărbat și femeie, bazat pe lupta pentru supremație în relațiile de cuplu“.

În seara zilei de miercuri, 19 august, la Teatrul de Vară a fost programat „În vizită la domnul Green”, de Jeff Baron, „un spectacol despre prejudecăți și lipsa de comunicare ce poate determina suferințe dramatice“. Protagoniști vor fi Virgil Ogășanu și Tudor Istodor.

Stagiunea estivală 2015 se va încheia miercuri, 26 august, cu spectacolul „Cinema Paradiso”.

„Regizorul Marcel Stănciucu propune o selecție a celor mai frumoase pagini din creația lui Astor Piazzolla aranjate într-un buchet de melodi argentiniene reliefate prin dans și poezie. Actrița Anca Sigartău, tenorul Andrei Lazăr, Alin Radu și Alina Mihai-soliști balerini ai Operei Naționale Române din Timișoara, sunt doar câteva dintre personalitățile artistice care vor evolua pe scena Teatrului de Vară «Ethos» în ultima seară din acest sezon“, a mai spus directorul Centrului Cultural Județean Arad.

Toate spectacolele sunt programate să înceapă la ora 20.30 și se vor desfăşura în curtea Centrului Cultural Judeţean Arad, de pe strada Bariţiu, nr. 16.

Accesul publicului va fi liber la toate evenimentele incluse în programul estival al Teatrului de Vară „Ethos“ din Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.