Ziarul electronic al arădenilor

VEZI unde vor fi amplasate platforme subterane pentru gunoi

Actualele platforme gospodărești din municipiul Arad vor fi înlocuite cu platforme subterane pentru colectarea și depozitarea deșeurilor solide, de proveniență casnică, investiția fiind estimată la aproximativ 4,5 milioane de euro.

Proiectul privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru platformele subterane de colectare a deșeurilor dn municipiu va fi supus votului în următoarea ședință a Consiliului Local Municipal Arad.

Conform proiectului, în Arad ar urma să fie amplasate 303 platforme subterane pentru colectarea gunoiului.

În expunerea de motive a proiectului se arată că „necesitatea investiției derivă din importanța asigurării protejării mediului prin colectarea selectivă a deșeurilor menajere, precum și din obligația respectării legislației în vigoare în ce privește protecția mediului“.

„Astfel, autoritățile publice locale au obligația să asigure spațiile necesare amplasării containerelor pentru colectarea deșeurilor menajere și menținerea unui aspect salubru a spațiilor de depozitare și evitarea împrăștierii deșeurilor pe domeniul public. Pentru a asigura realizarea unui progres real, sistemul de gestionare a deșeurilor trebuie să îndeplinească o serie de obiective strategice corelate cu cerințele europene. La nivelul municipiului se propune să se îndeplinească țintele care sunt in concordanță cu cele naționale“, se menționează în expunerea de motive.

Valoarea proiectului, prevăzut a fi realizat în patru ani, este de 20.313.200 lei (4.491.487 euro).

Platformele subterane se vor realiza pe actualele amplasamente ale platformelor gospodărești.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.