Ziarul electronic al arădenilor

VEZI propunerile pentru titlul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Arad“

Patru persoane au fost propuse pentru a primi tiltul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Arad“, cu ocazia zilelor orașului.

Inițiativa acordării acestui titlu aparține consilierilor din Comisia de Cultură din cadrul Consiliului Local Municipal, iar proiectul de hotărâre va fi supus la vot într-o ședință festivă a CLM.

Conform proiectului, pentru titlul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Arad, a fost propusă prof. Maria Pașcalău, pentru „implicarea cu dăruire în dezvoltarea învățământului preuniversitar arădean, precum și în promovarea imaginii Aradului în țară și străinătate“. Maria Pașcalău, profesoară de fizică, directoare a Colegiului Național de Informatică Arad, a deținut funcția de inspector școlar general la Inspectoratul Școlar al Județului Arad și a primit Titlul de Excelență în anul 2006.

De asemenea, prof. Mircea Potocean a fost propus pentru acordarea titlului de Cetățean de Onoare a Municipiului Arad.

Prof. Potocean a fost director la Colegiul Naţional „Moise Nicoară, în perioada 2007 – 2013, iar în perioada 2004 – 2005 a fost inspector școlar general adjunct la ISJ Arad. A făcut parte din Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Moise Nicoară“ şi al ISJ Arad, a fost şef de catedră al Catedrei de Matematică, vicepreşedinte al Societăţii de Ştiinţe Matematică din România, filiala Arad, iar în prezent este preşedinte, membru în comisia MECT de revizuire a programelor şcolare la matematică.

Și medicul Andrei Kozma a fost propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Arad, pentru „întreaga activitate științifică și pentru profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul carierei sale medicale“.

„Ca și cercetător a desfășurat o activitate științifică foarte  amplă, participând la un număr impresionant de conferințe, congrese sau sesiuni științifice, atât în țară cât și în străinătate. Prin tot ceea ce a realizat de-a lungul întregii sale cariere profesionale, domnul Andrei Kozma a demonstrat o competență, implicare și o seriozitate impresionante, făcând deopotrivă cinste țării sale și orașului său natal“, se arată în proiectul de hotărâre.

Tot pentru titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Arad a fost propus și Dimitrie Muscă, pentru „calitățile manageriale de excepție și contribuția adusă la dezvoltarea economică a Aradului“.

„Este primul care a înființat în țară o societate privată în domeniul agriculturii – Combinatul Agroindustrial Curtici. Dimitrie Muscă a obținut numeroase premii, aprecieri și diplome de-a lungul anilor“, se menționează în proiectul de hotărâre.

Printre cei care au primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Arad, în ultimii, ani se află IPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, Flavius Domide, Valer Blidar, Gheorghe Cosma, Pavel Riviș Tipei.

Membrii Comisiei de Cultură din CLM Arad au propus și acordarea de titluri „Pro Urbe“ învățătorului Viorel Dolha, „pentru implicarea cu dăruire și responsabilitate în menținerea unei legături vii și active cu minoritățile române de peste hotare“, Iuditei Cuvineanu, „pentru modul exemplar în care a știut să implice Societatea de Cruce Roșie în viața comunității arădene“ și generalului-maior (r) Vasile Ionel Heredea, „pentru modul în care a coordonat unitatea militară în Decembrie 1989, pentru a proteja populația civilă și instituțiile din Municipiul Arad“.

Ședința festivă a Consiliului Local Municipal Arad va avea loc miercuri, 22 august, de la ora 14.00, în sala Palatului Cultural, a cărui renovare a fost finalizată.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.