Ziarul electronic al arădenilor

VEZI propunerile pentru acordarea unor titluri și distincții

Mai multe persoane au fost propuse pentru acordarea unor titluri și distincţii „pentru merite profesionale remarcabile și pentru preocupările lor constante de promovare a imaginii Aradului“, acestea urmând să fie acordate în cadrul manifestărilor dedicate zilelor orașului.

Acordarea acestor titluri și distincții este prevăzută într-un proiect de hotărâre, care a fost afişat la transparenţă decizională.

Conform proiectului, consilierii locali au propus acordarea titlului „Pro Urbe“ Ecaterinei Ani Jager, pentru „dăruire şi întreaga activitate pusă în slujba persoanelor cu handicap neuromotor“.

Tot pentru un titlu „Pro Urbe“ este propus și Constantin Ciuce, medic chirurg şi personalitate academică de renume internaţional.

„Ecaterina Ani Jager este practician programare Neuro-Lingvistică şi Vicepreşedinte al Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Neuromotor din România. Se remarcă printr-o bogată activitate de susținere a persoanelor cu handicap neuromotor, atât din Arad cât şi din România. Implicarea domniei sale în mediul social se evidenţiază în mod deosebit prin numeroase proiecte adresate exclusiv persoanelor cu handicap neuromotor, a căror coordonator a fost.

Ecaterina Ani Jager a primit Premiul de Excelenţă «Femeia Anului 2006», la categoria «Iniţiativa în ajutorarea Semenilor», alături de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României pentru Implicare şi Responsabilitate Socială“, se menționează în proiectul de hotărâre.

Prof. univ. dr. Constantin Ciuce este medic chirurg și activează la disciplina Chirurgie I, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca.

„Experienţa profesională a domnului Constantin Ciuce este deosebit de vastă şi acoperă o întreaga arie de specialitate, îndeplinind pe rând funcţii precum: secretar ştiinţific, la Facultatea de Medicină Generală – UMF «Iuliu Haţieganu“, prorector, Prorectorat Evaluare Academică şi Integrare Europeană şi mai apoi rector al Universităţii de Miedicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca“, se mai menționează în proiectul de hotătâre.

De asemenea, consilierii locali au propus acordarea titlului de „Excelență“ pentru „merite profesionale remarcabile precum şi pentru preocupările constante de promovare a imaginii Aradului“ mai multor persoane care au activat sau activează în diverse domenii.

Astfel, pentru titlul de „Excelență“ în domeniul „Artelor Vizuale” a fost propusă Margareta Simo (artist plastic), iar în domeniul „Artă Dramatică” a fost propusă actrița Adriana Ghiniță.

În domeniul „Sportiv“, pentru acordarea titlului de „Excelenţă” a fost propus tenismanul Marius Copil, „pentru pentru merite sportive deosebite și pentru preocupările constante de promovare a imaginii municipiului Arad“, şi Leszay Magdalena, „pentru pentru dăruirea şi implicarea cu care sprijină sportul arădean de performanţă“.

În domeniul „Educaţie”, a fost propusă pentru titlul de „Excelenţă” profesoara Mariana Tocaciu, pentru „profesionalismul și dedicarea dovedite în întreaga carieră didactică“, și Ion Stan, profesor de fizică şi chimie, pentru întreaga activitate didactică.

Totodată, a fost propus pentru a primi un titlu de „Excelență“ și Marius Țârle, agent principal de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică a Poliţiei Municipale Arad, care „înzestrat cu un spirit civic deosebit, a preîntâmpinat producerea unei tragedii, salvând de la înec o fetiţă de 12 ani“.

Proiectul de hotărâre privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul „Zilelor Aradului”, ediția 2017 – inițiativa consilierilor locali Ionel Bulbuc, Mariana Cismașiu, Laura Andreș, Gheorghe Otto Furău, Adina Liana Dumitrean, Anca Patricia Stoenescu – a fost afișat la transparență, la Primăria municipiului Arad, iar cei interesați pot depune în scris, la Registratura instituției, până la data de 3 august, recomandări, sugestii și opinii cu privire la aceste documente.

Proiectul de hotărâre poate fi văzut AICI

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.