Ziarul electronic al arădenilor

VEZI propunerile pentru acordarea unor distincții la Zilele Aradului

Mai multe persoane au fost propuse pentru acordarea unor distincţii „pentru implicarea și responsabilitatea cu care și-au desfășurat activitatea, identificarea lor cu idealurile commune ale orașului în decursul atâtor ani în care și-au demonstrate competența profesională“, acestea urmând să fie acordate în cadrul manifestărilor dedicate zilelor municipiului.

Acordarea acestor distincții este prevăzută într-un proiect de hotărâre, care a fost afişat la transparenţă decizională.

Astfel, conform proiectului de hotărâre, pentru acordarea titlului de „Pro Urbe“ a fost propus arădeanul Andrei Kozma, „pentru întreaga activitate și profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul carierei sale medicale“.

„Ca și cercetător a desfășurat o activitate științifică amplă, participând la un număr impresionant de conferințe, congrese sau sesiuni științifice, atât în țară, cât și în străinătate. Prin tot ce a realizat de-a lungul carierei sale profesionale, domnul Andrei Kozma a demonstrat competență, implicare și o seriozitate impresionante, făcând deopotrivă cinste țării sale și orașului natal“, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

De asemenea, au fost făcute trei propuneri pentru acordarea Titlului de Excelență pentru „merite profesionale remarcabile, precum și pentru interesul consecvent de promovare a municipiului Arad“.

Unul dintre cei propuși este artistul plastic Siska-Szabo Hajnalca, ale cărei picturi se găsesc în expoziții din țară și străinătate.

Totodată, pentru acordarea unui Titlu de Excelență a fost propus și Francisc Tisza, „unul dintre cei mai buni antrenori copii și junior din țară“. „A avut numeroase succese din postura de antrenor, cel mai important fiind titlul de campion al României, pe care l-a obținut în 1996 cu UTA – Romvest. În CV-ul său, la loc de cinste stau alte cinci titluri naționale juvenile“, se menționează în proiectul de hotărâre.

Tot pentru un Titlu de Excelență a fost propusă Monica Fufezan, pentru „performanțe manageriale de excepție și pentru contribuția remarcabilă la promovarea Aradului în țară și străinătate“.

„Monica Fufezan ocupă funcția de director la SC Moda SA, de peste 28 de ani. Dacă acum vedem Aradul pe harta modei mondiale, se datorează în mod cert doamnei Monica Fufezan, care, în cele aproape de trei decenii de când se află la cârma acestei societăți, a dovedit reale calități manageriale, un profesionalism și o dăruire rar întâlnite“, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul de hotărâre privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul „Zilelor Aradului”, ediția 2017 – inițiativa consilierilor locali Ionel Bulbuc, Mariana Cismașiu, Laura Andreș, Gheorghe Otto Furău, Antoanela Naaji, Adina Liana Dumitrean, Anca Patricia Stoenescu – a fost afișat la transparență, la Primăria municipiului Arad, iar cei interesați pot depune în scris, la Registratura instituției, până la data de 7 august, recomandări, sugestii și opinii cu privire la aceste documente.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data de 25 iulie, între orele 8.00 – 18.00, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.

Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.

Proiectul de hotărâre poate fi văzut AICI

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.