Ziarul electronic al arădenilor

VEZI până la ce oră vor fi deschise terasele în Arad

teraseeConsilierii locali au aprobat, vineri, noul Regulament de deșfășurare a activităților comerciale din Arad, fiind stabilit și orarul de funcționare al teraselor, precum și obligația patronilor de baruri de a monta camere de supraveghere video.

Conform noului Regulament, în timpul verii, terasele sezoniere vor putea funcţiona până la ora 24.00, ultima comandă putând fi preluată la ora 23.00, în zilele de luni, marţi, miercuri, joi şi duminică.

În zilele de vineri şi sâmbătă, terasele sezoniere vor putea funcţiona până la ora 1.00, ultima comandă putând fi preluată la ora 24.00.

La propunerea viceprimarului Levente Bognar, cu ocazia unor zile de sărbătoare sau a unor manifestări organizate de Primărie, programul teraselor sezoniere va putea fi prelungit cu acordul administraţiei publice locale.

Orarul de funcţionare a teraselor sezoniere este valabil până în 30 noiembrie.

În noul Regulament se mai menționează că în cazul în care se constată că au fost acordate trei amenzi pentru neînchiderea teraselor sezoniere la ora 24.00, sau ora 1.00, „organul constatator va solicita emitentului anularea autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie public“.

Supraveghere video în baruri

Tot în şedinţa de vineri, consilierii locali au mai aprobat un amendament conform căruia barurile şi restaurantele au obligaţia să se doteze cu sisteme de supraveghere video.

„În scopul asigurării unui climat de linişte şi siguranţă publică, toate barurile şi restaurantele care desfăşoară activităţi pe raza municipiului Arad au obligaţia de a deţine camere de supraveghere avizate de Poliţia Municipiului Arad. Termenul de instalare a camerelor de supraveghere este 1 ianuarie 2017”, se menţionează în proiectul de hotărâre.

Fără sexshop-uri în centru

Noul Regulament de desfăşurare a activităţilor comerciale în oraş interzice comercializarea produselor de tip sexshop, precum şi localurile în care se prezintă programe de striptease sau erotice în perimetrul delimitat de cursul râului Mureş-str. Andrei Şaguna – Piaţa Spitalului – Calea Victoriei – Calea Aurel Vlaicu – Piaţa Gării – B-dul Revoluţiei – Piaţa Drapelului – B-dul Iuliu Maniu – Piaţa Sporturilor – râul Mureş, pe Calea Timişorii, Calea Radnei, str. Petru Rareş şi Calea Aurel Vlaicu.

Aceleaşi activităţi sunt interzise pe o rază de un kilometru faţă de unităţile de învăţământ de orice fel.

De asemenea, casele mortuare vor fi autorizate numai în cazul în care sunt situate în jurul cimitirelor, „cu respectarea prevederilor legale privind autorizarea construcţiei în care se desfăşoară această activitate şi a tuturor avizelor impuse de lege“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.