Ziarul electronic al arădenilor

VEZI cum își petrec arădenii timpul liber

oameniAproape jumătate dintre arădeni preferă să își petreacă timpul liber acasă, uitându-se la televizor sau navigând pe internet, iar când ies din casă se duc la hypermarket-uri și mall-uri, conform unui sondaj care a avut ca subiect practicile culturale ale populaţiei municipiului.

Într-un sondaj realizat de Asociația „Film ETC“, la întrebarea „Unde preferați să vă petreceți timpul liber“, 43% dintre repondenți au răspuns „mai mult acasă“.

De asemenea, 71% au spus că preferă să își petreacă timpul liber alături de alte persoane, în timp ce 12% au spus că preferă să fie singuri.

Din totalul celor care au răspuns că își petrec timpul liber acasă, 60% au spus că majoritatea timpului se uită la televizor, iar 21% au spus că navighează pe internet, iar 7% citesc ziare și reviste.

Cei mai mulţi dintre arădeni, 71 la sută, au declarat că urmăresc posturile naţionale generaliste, 66% au spus că se uită la posturile naţionale de ştiri.

Totodată, 54% dintre repondenţi au susţinut că se uită la posturile de cultură generală, în timp ce 52% urmăresc canale de filme. Un procent de 37% se uită la canale de muzică populară, iar 36% urmăresc canalele tv de sport.

Canalele pentru publicul feminin sunt urmărite de 31% dintre repondenţi, iar canalele de muzică pop sunt vizionate de 30% dintre cei care au răspuns la întrebările sondajului.

Arădenii au mai spus că urmăresc la tv, zilnic, ştiri (69%), filme (39%), seriale-telenovele (26%), documentare (25%), divertisment (22%), dezbateri politice (19%). Atunci când se uită la TV, arădenii au mai spus că urmăresc transmisiuni sportive (19%), emisiuni culturale (19%), talk-show-uri cu vedete (15%) şi desene animate (10 la sută.)

Sondajul indică faptul că tinerii și persoanele educate preferă internetul.

Din sondaj reiese că 94% dintre arădeni au cablu TV, 56% au telefoane inteligente şi 55% au conexiune la internet de înaltă viteză.

Sondajul mai relevă că 54% dintre repondenţi au calculator, 51% au laptop, iar 37% au tabletă.

Mall, cinema, ştrand

Atunci când ies din casă, cei mai mulți arădeni merg, în timpul liber, la shopping la hipermaket-uri (79%) sau fac vizite la mall-uri (72%), iar 8% merg la cinematografe și 37% la ștrand, conform sondajului.

Arădenii care au răspuns întrebărilor au mai susținut că participă la festivaluri – 34%, evenimente non-culturale (târguri cu vânzare) – 24%, sau vizitează rezervaţii naturale – 24 % şi muzee – 23%.

Din sondaj mai reiese că 23% dintre arădeni vizitează muzee, participă la sărbători locale religioase şi alte manifestări religioase – 23%, merg la bibliotecă – 22%, frecventează un pub – 22%, merg la spectacole de teatru – 20% şi frecventează cluburile – 20%.

Potrivit sondajului, cele mai cunoscute instituții de divertisment sau/și de cultură din Arad sunt Teatrul Clasic „Ioan Slavici“, Ștrandul „Neptun“, Filarmonica de Stat, centrele comerciale Galleria și Atrium.

Sondajul a fost realizat, în luna mai, la comanda Centrului Municipal de Cultură Arad, în cadrul procesului de elaborare a strategiei culturale a orașului. Eșantionul a cuprins 569 de subiecți selectați din 28 de puncte de eșantionare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.