Ziarul electronic al arădenilor

VEZI cine va prelua cotidianul Glasul Aradului

Cotidianul Glasul Aradului va intra într-o nouă etapă, după ce în aceste zile este definitivată noua formulă a firmei care va edita ziarul, aceasta fiind, conform unor surse, una controlată de fostul deputat Ion Șcheau, în prezent președintele organizației municipale a ALDE.

Cel mai probabil, SC Cotidianul Glasul Aradului SRL, deținută de Gabriel Buzna, va fi închisă, iar marca Glasul Aradului, care cuprinde ediția print a cotidianului cu același nume și portalul www.glsa.ro, vor fi preluate de o nouă firmă care este în curs de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului din Arad.

Conform unor surse, Ion Șcheau a avut, luni, o întâlnire cu redactorii cotidianului Glasul Aradului, la sediul redacției, cărora le-a prezentat noua situație și le-a dat asigurări că va continua activitatea ziarului.

Majoritatea angajaților așteptau o schimbare în acționariatul ziarului, mai ales că o parte dintre aceștia înregistrează restanțe la plata salariilor cuprinse între o lună și un an.

Până la ora redactării acestei știri, atât Gabriel Buzna, cât și Ion Șcheau, nu au putut fi contactați telefonic de redactorii actualitati-arad.ro, pentru a pentru a-și exprima punctul de vedere.

Cotidianul Glasul Aradului este prezent pe piața media din anul 2007, iar în prezent are un tiraj de aproximativ 3.000 de exemplare.

Ion Șcheau a mai făcut parte din acționariatul fostului cotidian Observator arădean, fondat în 14 octombrie 1997, dar a căruia activitate a încetat în anul 2011, când directorul de atunci, Andrei Ando, a anunțat că ziarul are datorii de 50.000 de euro, sume de încasat de 20.000 de euro, un tiraj de 1.370 de exemplare vândute, zilnic, și 3.000 de cititori, zilnic, pe internet.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.