Ziarul electronic al arădenilor

VEZI ce spectacole vor fi la Arad de Ziua Națională

IMG_8334Manifestările organizate, anul acesta, de municipalitate cu ocazia Zilei Naționale a României se vor desfășura sub sloganul „Arad, Întâiul oraș al Unirii”, iar pe parcursul mai multor zile vor fi organizate diverse evenimente cultural-artistice.

Astfel, în ziua de 28 noiembrie va fi organizată o sesiune națională de comunicări științifice, intitulată „Aradul – centru politic al românilor transilvăneni”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Arhiepiscopia Aradului și Serviciul Județean Arad al Arhivelor Naționale. Acțiunea va debuta la ora 10.00, în sala „Regele Ferdinand“ din Palatul Administrativ.

Ziua de 29 noiembrie este dedicată iubitorilor de muzică rock. Pe scena amplasată pe platoul din fața Palatului Administrativ va urca trupa Cargo, care va sărbători 30 de ani de activitate.

În deschidere, începând cu ora 18.00, vor concerta trupele Underdose, On The Edge și Blackjack.

Luni, 30 noiembrie, pe scena din centrul Aradului vor urca, începând cu ora 18.00, What’s Up și Antonia.

Pentru ziua de 1 Decembrie au fost pregătite expoziții și sesiuni de comunicări. În sala „Regele Ferdinand“ va fi organizată o expoziție intitulată „Participarea arădenilor la Primul Război Mondial și la înfăptuirea României Mari”, iar de la ora 18.00, profesorul Ioan Tuleu va prezenta „Mărturii din cel De-al Doilea Război Mondial, memorialistică”.

De asemenea, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, va avea o întâlnire cu veteranii de război și văduvele acestora.

Tot în ziua de 1 Decembrie, de la ora 17.00, pe scena din fața Palatului Administrativ vor fi prezenți Ionuț Langa, Mariana Șușca, Ștefan Muntenaș, dar și câteva ansambluri folclorice.

De asemenea, vor mai cânta la Arad de Ziua Națională a României și Robert Târnăveanu, Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Homorodean și Matilda Pascal Cojocărița.

Organizatorii evenimentelor de la Arad dedicate Zilei Naționale a României sunt Primăria municipiului și Centrul Municipal de Cultură.

„Centrul Municipal de Cultură Arad și Primăria Municipiului Arad vă invită să ne bucurăm împreună de festivitățile Zilei Naționale a României. «Arad, Întâiul oraș al Unirii» se reafirmă ca generic în acest moment binevenit, în care noi arădenii trebuie să identificăm resorturile istorice, culturale, industriale care realmente ne conferă un sentiment de mândrie și apartenență față de acest oraș.

Întrucât provocarea la ora actuală, cu care se confruntă mai multe sărbători cu caracter local și național, este de a crea o coeziune în cadrul comunităților în care se desfășoară, arădenii vor avea posibilitatea în acest an, la fel ca în anii precedenți, de a alege din programul festiv variat, atmosfera care li se potrivește, profitând de weekendul prelungit. Între 28 noiembrie și 1 Decembrie vă așteptăm să spunem împreună: «La mulți ani, România! La mulți ani, Arad!»“, se menționează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.