Ziarul electronic al arădenilor

VEZI ce l-a atenționat un arădean pe primarul Falcă

primarUn fost profesor și un student sunt primii care au participat la noua ediție a campaniei „O zi cu primarul“, unul dintre cei doi sugerându-i lui Gheorghe Falcă să își diminueze ritmul de lucru, deoarece astfel riscă să ajungă „primar la Mocrea“.

Cei doi, Ludovic Ioan Savici, pensionar, și Alexandru Ionuț Chiș, student, au asistat, în cursul zilei de marți, la activităţile de la biroul ale primarului Gheorghe Falcă, acesta având întâlniri şi discuţii pe teme diverse.

De asemenea, cei doi participanți la campanie au fost pe teren, la şantierul unui bloc care este în reabilitare termică.

„Cei doi invitaţi au văzut dinamica activităţilor din Primărie, pentru că azi am vorbit despre infrastructura oraşului, am avut şedinţe pe tema sănătății, am avut întâlniri cu mediul de afaceri, am discutat cu cei din domeniul sportului. O surpriză pentru invitaţi a fost că, din 15 în 15 minute, am abordat alte teme şi au putut să constate că Primăria nu este un loc în care ai timp foarte mult de discuţii. Domnul inginer a avut subiecte interesante, m-a bucurat un om cu experienţa dânsului a apreciat municipalitatea, proiectele oraşului, cum ar fi transformarea Mureşului în râu navigabil, folosirea apei Mureşului pentru irigaţii ceea ce ar duce la costuri mici“, a declarat Gheorghe Falcă.

La finalul întâlnirii cu primarul Aradului, cei doi invitați au participat la o conferință de presă.

„Am venit pregătit de acasă cu un set de întrebări pentru domnul primar, pe probleme de mediu, de urbanizare, cetăţeneşti şi urbane. (…) Văzând ce multe activităţi are domnul primar, l-am întrebat dacă are locotenenţi, adică ajutoare. Pentur că, dacă mai continuă în ritmul acesta, o să ajungă primar… la Mocrea (localitate din județul Arad unde există un spital de psihiatrie – n.r.)”, a spus Ludovic Savici.

„M-am simţit foarte bine la acţiunea «O zi cu primarul». Scopul meu a fost să văd ce activităţi are domnul primar într-o zi şi am fost surprins să aflu că a avut o zi foarte plină. A alergat în toate părţile, iar concluzia mea a fost că nu e uşor să fii primar”, a spus Alexandru Chiş.

La finalul întâlnirii, cei doi au primit câte un album cu fotografii din Arad, dar și câte şi o diplomă de participare la campania „O zi cu primarul”.

Cetăţenii care doresc să participe alături primar la toate activităţile din cadrul instituţiei, se vor putea înscrie la Serviciul de Relaţii cu publicul din cadrul Primăriei Municipiului Arad, telefonic la numărul 0257-281850, int.307, prin e-mail pe adresa pma@primariaarad.ro sau  pe pagina de internet www.primariaarad.ro.

Iniţiat în anul 2007, proiectul „O zi cu primarul” oferă locuitorilor municipiului Arad ocazia de a cunoaşte administraţia locală dintr-o altă perspectivă, fiind menit să crească transparenţa şi gradul de informare a publicului cu privire la activitatea Primăriei.

ziua primar

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.