Ziarul electronic al arădenilor

VEZI ce investiții va face Primăria Arad în 2015

DSC_0390Primăria din Arad va derula în acest an mai multe investiții în municipiu, finanțarea acestora, în valoare de peste 100 milioane lei, fiind cuprinsă în proiectul Bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului.

În proiectului Bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2015 se arată că, la capitolul investiţii, se va urmări și continuarea lucrărilor începute în anii anteriori.

Pe lista investiţiilor care se vor derula în acest an în municipiul Arad se află reabilitarea clădirii și a sălii de spectacole de la Palatul Cultural (10.000.000 lei), mărirea capacităţii peluzelor la Stadionul UTA, amejanarea unui ștrand termal la Ștrandul Neptun, executarea unei instalaţii de irigat a spaţiilor verzi, construirea a două blocuri de locuinţe pe structură metalică pe strada Tarafului (822.000 lei).

De asemenea, pe lista de investiții se mai află modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public, reabilitarea sistemului de canalizare pluvială în cartierul Micălaca, zona 300, amenajarea de piste pentru biciclişti pe Faleza Mureşului, amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată pe Câmpul Liniştii, dar și reabilitări de străzi în municipiu.

În programul de investiţii pentru anul 2015 au fost cuprinse şi lucrări noi.

Astfel, printre noile investiții se numără reabilitarea Unității Militare din Gai, unde vor fi ridicate și construcții noi (2.000.000 lei).

Totodată, se vor reabilita termic clădiri ale unor unităţi de învăţământ din municipiul Arad, va fi reabilitată clădirea cinematografului din cartierul Grădişte, va fi construită o capelă la Cimitirul „Pomenirea“ (1.443.000 lei).

Tot pe lista de investiții pentru anul 2015 figurează proiectul privind regenerarea urbană a spaţiilor din zona blocurilor din cartierele Alfa, Confecţii, Micălaca, Aurel Vlaicu şi centru, inclusiv zona protejată din municipiului, precum și amenajarea unei legături rutiere între strada Cometei şi centura Nord a orașului.

Proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile post-aderare vor beneficia de 37.031.000 lei, printre acestea regăsindu-se reabilitarea şi extinderea salii de sport la Şcoala Generală nr. 5, reabilitarea termică a unor blocuri (cererile I, II, III şi IV), dar şi amenajarea de pistele pentru biciclete în municipiu.

CITITI SI: Ce buget va avea municipiul Aradul în 2015

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.