Ziarul electronic al arădenilor

VEZI ce cumpără primăriile din județul Arad la licitații

licitatieAutobasculantă cu „pilot automat“, instalaţii de sunet, scenă mobilă, buldoexcavatoare, plug pentru deszăpezire, dar și un cort, se află pe listele de achiziții ale primăriilor din judeţul Arad.

Conform legislaţiei în vigoare, achiziţiile se pot face doar prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, iar o parte a cererilor depuse de primăriile arădene au fost publicate în lunile decembrie şi ianuarie.

Primăria din Socodor a lansat o licitaţie publică pentru achiziţionarea unei scene mobile, a unei instalaţii de sunet şi a unei instalaţii de lumini, acesta urmând a fi folosite la diverse evenimente, printre care și la festivalul local „Praznicul de pită nouă”. De asemenea, în Primăria din Socodor mai vrea să cumpere și un cort.

„Primăria comunei Socodor, judeţul Arad, organizează anual un festival cu specific local intitulat «Praznic de Pită Nouă». Festivalul se organizează în data de 15 august a fiecărui an şi dovedeşte dragostea faţă de folclor şi respectul faţă de tradiţia şi specificul local al locuitorilor comunei şi al autorităţilor locale”, se menţionează în anunţul de licitaţie.

Finanţarea acestora se va face din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, măsura 322. Valoarea contractului a fost estimată la 14.000 lei.

Primăria comunei Seleuş şi-a manifestat intenţia de a cumpăra, la licitație, utilaje pentru deszăpezire, respectiv un tractor, un încărcător frontal, o cupă, o furcă şi o tocătoare, cu care se va acţiona la deszăpezirea drumurilor comunale, dar şi la întreţinerea spaţiilor verzi.

Valoarea estimată a utilajelor este de 144.777 lei, iar plata acestora se va face tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, măsura 413.22.

Primăria Chisindia a anunţat că vrea să cumpere un buldoexcavator, pentru dotarea Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate.

Conform anunțului de licitație, buldoexcavatorul va folosit „la evacuarea de urgenţă a apei prin decolmatarea unor văi, şanţuri, la deszăpezire, precum şi la alte situaţii de urgenţă (alunecări de teren, inundaţii)“.

Primăria din Chisindia va plăti buldoexcavatorul, a cărui valoare a fost estimată la 235.914 lei, cu bani din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Primăria comunie Birchiş a publicat pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice un anunţ conform căruia doreşte să cumpere o autobasculantă.

În caietul de sarcini se menționează că autobasculanta trebuie să fie dotată cu geamuri laterale acţionate electric, oglinzi retrovizoare cu încălzire şi acţionare electrică, aer condiţionat, sistem „Pilot automat”, tahograf digital, volan cu comenzi pentru computerul de bord şi altele.

Valoarea estimată a contractului este de 400.000 lei, iar finanţarea se va face din bugetul comunei.

Şi Primăria comunei Sintea Mare are în vedere achiziţionarea de utilaje pentru deszăpezire. Este vorba de un tractor, un încărcător frontal, o cupă, o lamă deszăpezire, o sărăriţă şi o perie rotativă.

„Comuna Sintea Mare are în administrare peste 24 kilometri de drumuri, care, din cauza lipsei utilajelor, de cele mai multe ori rămân blocate îngreunând accesul utilajelor de intervenţie (Salvare, Pompieri), transportul angajaţilor către locurile de muncă şi transportul elevilor către unităţile de învăţământ”, se menționează în caietul de sarcini al achiziţiei.

Totodată, pentru întreţinerea spaţiilor verzi din localitate, Primăria din Sintea Mare va achiziţiona un tractor pentru tuns iarba şi o maşină pentru tuns iarba.

Valoarea utilajelor a fost estimată la 144.381 lei, iar finanţarea acestora se va face prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.