Ziarul electronic al arădenilor

Verificări la firme care promit locuri de muncă în străinătate

jobAutorităţile din Arad verifică o serie de reclamaţii depuse împotriva unor firme care intermediază locuri de muncă în străinătate, pentru că ar taxa “servicii de secretariat” cu 600 de lei, bani pe care nu îi returnează clienţilor chiar dacă acestora nu le sunt găsite locurile de muncă promise.

La Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Arad au fost depuse, în ultimele zile, 15 reclamaţii împotriva unor firme care intermediază locuri de muncă în străinătate, oamenii acuzând că nu le sunt returnate anumite sume plătite chiar dacă nu le-au fost găsite locurile de muncă, conform contractelor semnate.

Comisarul-şef adjunct Gheorghe Iancu a declarat, miercuri, pentru News.ro, că se fac verificări la aceste firme, constatându-se că se percep taxe pentru “servicii de secretariat”, bani care nu se returnează, iar clienţii sunt puşi să semneze că sunt de acord cu acest lucru.

Comisarii verifică eventuale abuzuri ale acestor firme, după ce reclamanţii au spus că serviciile plătite constau “doar în copierea câtorva acte”.

Conform lui Iancu, “există o practică nouă a firmelor de intermediere a locurilor de muncă în străinătate, care lucrează cu firme de secretariat”.

“Astfel, pe lângă comisionul de 60 de lei plătit firmei de intermediere, se mai percepe o taxă de 600 de lei pentru serviciile de secretariat. Aceşti bani nu se returnează, iar din cei 60 de lei se returnează 50 la sută, în cazul rezilierii contractului”, a declarat Iancu.

El a spus că firmele de secretariat au birourile la aceleaşi adrese cu firmele de intermedieri, iar “aproape lunar îşi schimbă denumirea”, chiar dacă adresa şi angajaţii sunt aceiaşi.

sursa: news.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.