Ziarul electronic al arădenilor

Vela: Persoanele peste 65 de ani îşi pot rezolva problemele medicale pe întreaga perioadă a zilei

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, în declaraţia de presă de la sediul MAI, de duminică seara, că Ordonanţa Militară numărul 4 prevede ca persoanele de peste 65 de ani să îşi poată rezolva problemele de natură medicală pe întreaga perioadă a zilei.

„Am clarificat cu privire la circulaţia persoanelor cu vârsta peste 65 de ani un interval orar în care pot să-şi rezolve şi problemele de natură medicală, precum tratamente oncologice planificate, dializă, deplasare care se poate face folosind mijloacele proprii sau ale familiilor lor, ale susţinătorilor, mijloace de transport sanitare speciale în intervalul orar normal şi după ora 13.00 şi înainte de ora 11.00, adică pe întreaga perioadă a zilei“, a spus Vela.

El a mai arătat că prin această ordonanţă militară se permite părăsirea locuinţei sau a gospodăriei pentru aceste persoane şi în intervalul orar 20.00 – 21.00, pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice.

„Pentru ieşirile în acest scop şi în acest interval nu este nevoie de declaraţie pe proprie răspundere“, a precizat ministrul de Interne.

Marcel Vela a indicat că prin ordonanţa militară au fost clarificate condiţiile în care pot fi sprijinite persoanele de peste 65 de ani de către operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale aprobate prin ordonanţele anterioare, cum ar fi vânzarea de produse sanitare, de strictă necesitate sau alimentare. Astfel, operatorii economici trebuie să faciliteze în intervalul 11.00 – 13.00 accesul persoanelor de peste 65 de ani în spaţiile comerciale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.