Ziarul electronic al arădenilor

Primarul Vasile Ciceac, prejudiciu de peste 61.000 lei

vasile-ciceac-300x200Valoarea prejudiciului produs de primarul din Nădlac, Vasile Ciceac, prin tăierea a 82 de arbori din centrul orașului, este de peste  61.000 lei, fiind de cel puţin 50 de ori mai mare decât preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, conform procurorilor din Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Conform probatoriului administrat în cauză, începând cu toamna anului 2015, până în cursul lunii martie 2016, au fost tăiaţi 82 de arbori din Parcul Mare al orașului Nădlac, teren care aparţine domeniului public al oraşului.

Arborii au fost tăiați de mai multe persoane, cu aprobarea primarului oraşului Nădlac, Vasile Ciceac, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local în acest sens, fără a deţine autorizaţie de exploatare şi fără ca aceşti arbori să fi fost anterior inventariaţi şi marcaţi cu dispozitive speciale de personalul silvic autorizat.

„Anterior tăierii, arborii respectivi erau fotografiaţi de un consilier al primarului, iar lemnul de foc rezultat era repartizat de primarul Ciceac Vasile către anumiți cetățeni ai oraşului Nădlac stabiliți de acesta anterior, existând liste cu persoanele ce urmau a beneficia de materialul lemnos. Activitatea de tăiere, fasonare, transport și distribuire era coordonată de persoane desemnate de primar să acţioneze astfel. Valoarea prejudiciului produs prin comiterea faptelor se ridică la suma de 61.408,206 lei, fiind de cel puţin 50 de ori mai mare decât preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior“, se arată în probatoriul procurorilor arădeni.

În cursul zilei de 25 aprilie, ca urmare a obținerii autorizării legale de la instanța competentă, a fost efectuată o percheziție la sediul Primăriei orașului Nădlac, de unde au fost ridicate mai multe bunuri.

Procurorii au înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi propunerea de arestare preventivă a lui Vasile Ciceac.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru Vasile.

CITITI SI: Primarul din Nădlac, acuzat că a tăiat ilegal 82 de copaci

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.