Ziarul electronic al arădenilor

Vărșand: 12 sirieni au încercat să treacă ilegal frontiera

sirieni1Poliţiştii de frontieră de la SPF Vărşand au depistat 12 cetăţeni din Siria, 7 adulţi şi 5 copii, care au încercat să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, fiind transportaţi cu o mașină condusă de un cetățean bulgar.

Autoturismul în care se aflau sirienii au fost observat de  o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, care se deplasa cu o autospecială spre localitatea Grăniceri.

Polițiștii de frontieră au depistat autoturismul, un Opel Astra, înmatriculat în Bulgaria, la aproximativ 50 de metri de frontieră.

„Imediat s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră procedând la oprirea autoturismului şi legitimarea persoanelor aflate în acesta.

Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au descoperit în autoturism opt persoane  (patru femei şi patru bărbaţi), iar în portbagajul autoturismului au mai descoperit ascunşi cinci copii, cel mai mic fiind în vârstă de aproximativ 1 an“, se menționează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În urma verificărilor a rezultat că şoferul autoturismului este cetăţeanul bulgar Pastirkov L, în vârstă de  52 ani, iar pasagerii sunt cetăţeni sirieni, cu vârste  cuprinse  între  1 şi 42 de ani.

La cercetări, sirienii au declarat că intenţionau să ajungă în Ungaria, fapt pentru care au luat legătura cu cetăţeanul  bulgar, care s-a oferit să-i transporte, urmând ca la destinaţie să primească suma de 500 de euro.

Poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit cetăţenilor sirieni lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

Cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalulul Arad, cu propunerea de arestare preventivă.

opelsirieni

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.