Ziarul electronic al arădenilor

Vânător judecat pentru ucidere din culpă

vanator1Un vânător a fost trimis în judecată, el fiind acuzat că și-a împușcat mortal un coleg cu care participa la o partidă de vânătoare organizată, în urmă cu doi ani, în zona localității arădene Milova.

Conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova, Cornel Nădășan a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

În rechizitoriu se menționează că, în data de 31 mai 2014, în jurul orei 20.30, „în cadrul unei partide de vânătoare organizate, care s-a desfăşurat pe raza localităţii Milova, Cornel Nădășan l-a împuşcat mortal pe numitul C.D.“.

De asemenea, procurorii la trimis în judecată și pe Gheorghe Vancu, pentru săvârşirea infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

„În calitate de angajat al AJVPS Arad şi organizator al partidei de vânătoare colectivă din data de 31 mai 2014, nu a luat măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă, respectiv nu a asigurat instruirea victimei C.D. înainte de începerea vânătorii“, au menționat procurorii.

Dosarul penal privind pe inculpaţii Cornel Nădășan şi Gheorghe Vancu a fost trimis pentru soluționare Judecătoriei Lipova.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.