Ziarul electronic al arădenilor

Vados Arad, vicecampioană națională la șah rapid

Campionatul National pe echipe de șah rapid s-a încheiat, zilele acestea, la Snagov, 23 de echipe luptându-se pentru titlul de campioană națională de șah rapid.

Echipa clubului Vados Arad, deși pornită cu șansa a 5-a, a avut un parcurs excepțional și s-a bătut până în ultima clipă chiar pentru titlu de campioană. Cu un buget mult inferior celorlalte protagoniste, echipa arădeană a reușit din nou să impresioneze, la fel ca la ultimele două ediții a Superligii de șah unde au luat medaliile de bronz in 2019 si argint in 2020.

Competiția s-a desfășurat pe parcursul a 9 runde in sistem elvețian, fiecare echipă fiind alcătuită din 4 jucători (dintre care minim 1 junior) și două rezerve. S-a jucat la un timp de gândire destul de accelerat, fiecare jucător având la dispoziție 10 minute pentru partidă, urmând a primi totodată după fiecare mutare, câte 10 secunde timp adițional.

Performanța echipei este cu atât mai remarcabilă cu cât în chiar ajunul competiției, echipa a rămas fără juniorul echipei, maestrul FIDE Mircea Țălu (elo 2342), în imposibilitate de a se mai prezenta la echipă.

S-a trecut la o soluție de avarie prin înregimentarea rapidă a juniorului de 12 ani Vladimir Cnejev (elo 2161) împrumutat de la clubul bucureștean Oxygen.

Echipa noastră a fost formată din marele maestru Marius Manolache, maestrii internaționali David Alexandru si Adrian Petrișor, juniorul Vladimir Cnejev, conduși de pe margine de căpitanul Alin Câmpeanu. Campioană națională a devenit echipa CSU ASE București, care, cu un buget impresionant, a reușit să adune toată crema șahului românesc și promite să lanseze o nouă hegemonie în șahul autohton.

Pe treapta a treia a podiumului s-a clasat echipa Clubului Sportiv al Municipiului Baia Mare care a surprins prin alinierea la start a doi stranieri de valoare, marii maeștri  din Ungaria Viktor Erdos si Tamas Banusz.

De remarcat că echipa noastră a dispus cu 3-1 de CSM Baia Mare și a terminat la egalitate 2-2 cu campionii de la ASE București, într-un meci electrizant in care am trecut extrem de aproape de victorie, meci decis la masa 4 unde Vladimir Cnejev a pierdut la timp (!) o poziție complet egală de remiză in fața maestrului international David Gavrilescu, component al lotului olimpic de seniori si care a terminat turneul cu 9 puncte din 9 posibile!

Un aport important in participarea la competiție a avut susținerea financiară a Centrului Municipal de Cultură Arad in cadrul proiectului Șahul de performanță.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Vados Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.