Ziarul electronic al arădenilor

Văcean, demis de la conducerea Filarmonicii. Ce acuzații i se aduc

Alin Văcean a fost demis, marți, de la conducerea Filarmonicii de Stat din Arad, pentru „prejudicierea imaginii şi prestigiului Filarmonicii de Stat Arad şi autorităţilor publice locale“.

Decizia de încetare a contractului de management încheiat cu Alin Văcean a fost aprobată în ședința Consiliului Local Municipal, cu 18 voturi „pentru“ și unul „împotrivă“.

În proiectul de hotărâre privind încetarea contractului de management se menționează că „Alin Văcean, manager al Filarmonicii de Stat,  începând cu data de 1 octombrie 2014, prin conduita sa repetată, a vădit numeroase atitudini, comportamente contrare expectativelor de înaltă ţinută profesională pe care Consiliul Local al Municipiului Arad, Primăria Municipiului Arad, mass-media locală/naţională şi publicul meloman le au de la acesta“.

„A  menţinut o relaţie tensionată cu mass-media locală, de multe ori apărând articole-pamflet privitoare la dumnealui (drept feed-back) şi la modul defectuos în care înţelege să se raporteze la  presă, programele, obiectivele culturale girate de Consiliul Local prin intermediul Filarmonicii nefiind promovate adecvat de presă din cauza tensiunilor create de manager. (…)

Angajaţilor Filarmonicii, în speţă, celor care îl contestă, le-a  transmis pe toate căile,  mesaje extrem de jignitoare,  proferând insulte, calomnii şi ameninţări, într-un limbaj agresiv şi extrem de nepoliticos. (…)

Văcean a ignorat sfaturile consilierilor locali şi ale altor responsabili din administraţie atunci când s-a pus problema concedierii unor angajaţi, inclusiv a celor doi lideri de sindicat incomozi; pentru faptele considerate ca fiind încălcări de regulamente, respectivii angajaţi  puteau fi sancţionaţi cu sancţiuni adecvate, proporţionale cu gravitatea faptei lor, şi nu cu concedierea.

Văcean a dispus drastic  măsura concedierii, dovedind astfel şi gestiune imprudentă“, se arată în proiectul de hotărâre aprobat, marți, de consilierii locali.

Până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției de director, Filarmonica de Stat din Arad va fi condusă de Doru Orban, director interimar.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.