Ziarul electronic al arădenilor

Vaccinările împotriva rujeolei s-au dublat în judeţul Arad

Cazurile de rujeolă din judeţul Arad sunt în scădere, iar vaccinările s-au dublat în județul Arad, faţă de aceeaşi perioada a anului 2016, după ce părinţii s-au alertat că au existat cazuri de deces.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Arad (DSP), în cursul primului trimestru al anului 2017, s-au efecutat aproape 4.400 de vaccinări cu ROR împotriva rujeolei, în condiţiile în care în aceeaşi perioadă a anului 2016, se efectuaseră doar circa 2.000 de vaccinări.

Medicii spun că cel mai probabil numărul mare de îmbolnăviri din cursului anului 2016 şi apariţia cazurilor de deces i-au speriat pe părinţi, care au fost de acord să-şi vaccineze copii.

În plus, din ianuarie se derulează o campanie de recuperare la vaccinarea cu ROR a copiilor cu varstă de până la 9 ani.

„Pe primul trimestru au fost în total 4.391 de doze administrate, ţinându-se cont că se derulează în prezent şi campania de vaccinare suplimentară de ROR la copii cu vârstă între 9 luni şi 9 ani. Comparativ, în anul 2016, trimestrul I, s-au înregistrat un număr 1.995 de vaccinări. Într-adevăr se observă o creştere a numărului de recuperări la vaccinarea ROR“, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Arad, medicul Mihaela Cîţu.

Şi numărul cazurilor de rujeolă a scăzut. Dacă în ianuarie erau 109, în februarie 105, în martie 123, în aprilie s-au înregistrat 53 de cazuri.

În prezent, în secţia de boli infecţioase copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad sunt internaţi 13 copii suspecţi de rujeolă.

DSP Arad a cerut Minsiterul Sănătăţii 6.620 de doze cu vaccin ROR.

De la apariţia primelor focare, în 2016, în judeţul Arad au fost confirmate, până în prezent, 837 de cazuri, judeţul fiind pe locul trei în ţară din acest punct de vedere.

În cursul anului 2016, cinci persoane – un băieţel de 8 luni din localitatea Milova, o fetiţă de 9 luni din oraşul Curtici, un băiat de 15 ani din Covasant, o femeie de 27 de ani din municipiul Arad şi o fetiţă de un an din localitatea Caporal Alexa – au murit că urmare a complicaţiilor cauzate de rujeolă.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.