Ziarul electronic al arădenilor

UTA rămâne în Liga II. Decizia LPF, contestată de arădeni

utaUTA Bătrâna Doamnă se consideră îndreptățită să evolueze în Liga I in locul Rapidului și a anunțat ca va contesta decizia luată de LPF de a înlocui echipa Rapid cu retrogradata ACS Poli Timisoara în ediția 2016-2017 a Ligii 1.

Curtea de Apel București a amânat pentru data de 24 august judecarea dosarului privind falimentul Rapidului, astfel că Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca în locul clubului Rapid să evolueze în ediția următoare a Ligii 1 formația ACS Poli Timișoara, care retrogradase la finalul sezonului precedent.

UTA Bătrâna Doamnă a făcut public un comunicat de presă prin care își exprimă opinia cu privire la decizia LPF.

„Poziția clubului față de decizia LPF de astăzi, 21 iulie 2016, în care s-a decis echipa care ia locul echipei Rapid București în Liga 1 pentru sezonul 2016-2017: Ne menținem poziția în continuare ca LPF a premiat contraperformanța în dauna performanței, respectiv o retrogradare cu neîndeplinirea baremului de puncte contra unei clasări sportive de loc eligibil pentru Liga I, câștigarea unui baraj de promovare și obținerea licenței pentru Liga I fără puncte de penalizare.

Avem datoria față de publicul arădean, precum și de jucătorii și staff-ul care au atins această performanță, să ne folosim de toate mijloacele și căile de atac pentru a corecta această decizie eronată a Ligii Profesioniste de Fotbal“, se arată în comunicatul de presă.

UTA Bătrâna Doamnă a pierdut barajul pentru promovarea în Liga 1, scor 1-3 la general, cu FC Voluntari. Totuși, UTA a câștigat barajul din Liga a II-a cu echipa Dunărea Călărași și a obținut licența pentru Liga 1.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.