Ziarul electronic al arădenilor

UTA l-a transferat pe portarul Haralambie Mociu

Clubul de fotbal UTA Arad l-a transferat, marţi, pe portarul Haralambie Mociu, în vârstă de 19 ani, care până în prezent a evoluat la formaţia din liga a II-a Ripensia Timişoara.

„Mă bucur că am făcut pasul de la Liga a II-a la Liga I. Sunt fericit că am ajuns la o echipă precum UTA, o echipă de top, o echipă de tradiţie, cu nişte suporteri minunaţi. Eu sunt tânăr, o să mă antrenez. Trebuie să fiu atent, am nişte colegi cu experienţă care mă pot ajuta pe viitor“, a declarat, portarul în cadrul unei conferinţe de presă online organizate cu ocazia prezentării lui oficiale.

La rândul său, antrenorul Laszlo Balint, a declarat că în ciuda vârstei Haralambie Mociu trebuie să fie pregătit oricând să intre în poarta formaţiei UTA.

„După plecarea lui Horaţiu Moldovan am rămas descoperiţi din punct de vedere numeric, cel puţin, la nivelul postului de portar. Am avut câteva variante şi ne-am oprit asupra lui Haralambie Mociu. Este un portar de perspectivă, un portar talentat, care avem încredere că va creşte în perioada următoare. El vine cu experienţa unor meciuri la Liga a II-a, chiar dacă nu sunt foarte multe. Am discutat cu Haralambie şi el ştie că trebuie să fie pregătit oricând pentru o apariţie în poarta echipei UTA. I-am explicat ce pretenţii avem de la jucătorii noştri, a înţeles, deja s-a antrenat cu echipa. Impactul este unul pozitiv şi sper să fie la nivelul aşteptărilor noastre“, a explicat Balint.

În vârstă de 19 ani, Haralambie Mociu a mai evoluat în cariera sa la formaţiile Academia Hagi, CSM Medgidia, Foresta Suceava şi Ripensia Timişoara.

UTA Arad i-a mai transferat pe mijlocaşii Roger Junior Rodrigues Figueira (brazilian), Modestas Vorobjovas (lituanian) şi Liviu Antal.

UTA Arad s-a despărţit luna trecută, la finalul turului, de şase jucători, Alexandru Ioniţă, Octavian Ursu, Vlăduţ Morar, Călin Popescu, Marian Pleaşcă şi Mihovil Klapan.

foto: uta-arad.ro

Liviu Antal a semnat pentru UTA Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.