Ziarul electronic al arădenilor

UTA Arad: „Suntem convinși că Primăria va găsi soluții să sprijine clubul“

Conducerea UTA Arad așteaptă concretizarea parteneriatului dintre club și municipalitate, după ce primarul Călin Bibarț a afirmat că Primăria va continua să sprijine echipa de fotbal și în noul sezon competițional.

„Ca urmare a comunicatului emis astăzi (miercuri – n.r.) de Primăria Municipiului Arad, prin vocea domnului primar Călin Bibarț, dorim să transmitem că ne bucurăm să primim confirmarea parteneriatului cu clubul UTA. Am avut convingerea că vom continua colaborarea, partenerul cel mai important al clubului a fost, de la începutul acestui proiect, și este și astăzi, Primăria Municipiului Arad. Promovarea din această vară, vis al arădenilor vechi de mai bine de un deceniu, a fost obținută împreună cu partenerii noștri din conducerea orașului“, se arată în comunicatul remis de clubul UTA Arad.

Conducerea clubului așteaptă concretizarea parteneriatului cu Primăria, care ar urma să sprijine echipa de fotbal, nou promovată în Liga I.

„Suntem convinși că Primăria va găsi soluții și în  perioada această grea, de criză medicală și economică, să sprijine clubul UTA minim cu sumele cu care a contribuit și în anii precedenți. Legea 115/2020 permite Consiliilor Locale și Județene alocarea directă de subvenții pentru cluburile sportive.

Așteptăm concretizarea parteneriatului în următoarea ședință de Consiliu Local. Ținând cont că suntem o echipă nou-promovată în Liga I, și noi și Aradul dorim să punem bazele unei echipe care va rezista rigorilor primului eșalon. În realizarea acestui demers avem nevoie de certitudini acum, înaintea startului, pentru a pregăti cât mai bine sezonul“, se mai arată în comunicatul clubului.

Primarul Călin Bibarț a declarat, miercuri că: „Primăria Municipiului Arad a fost și rămâne principalul partener al Clubului UTA, mai ales în contextul mult așteptatei promovări în Liga I”.

Într-un răspuns formulat la solicitarea presei, Primăria susține că intrarea în vigoare a Legii 115/2020 dă posibilitatea administrației publice locale să acorde în mod direct alocații bugetare cluburilor sportive, pe bază de Hotărâre a Consiliului Local Municipal. „Această nouă prevedere legală reprezintă un real sprijin pentru cluburi având în vedere procedura simplificată de alocare a acestor fonduri“, au precizat reprezentanții Primăriei Arad.

„În acest sens, chiar în cursul acestei dimineți am avut o întâlnire cu reprezentanții clubului, convenind asupra faptului că noua prevedere legală este cea mai eficientă soluție de finanțare a clubului UTA în acest moment.  Primăria Municipiului Arad a fost și rămâne principalul  partener al Clubului UTA, mai ales în contextul mult așteptatei promovări în Liga I”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.