Ziarul electronic al arădenilor

UTA Arad l-a transferat pe Marian Pleaşcă

Echipa de fotbal UTA Arad l-a transferat, marţi, pe fundaşul Marian Pleaşcă, a anunțat conducerea clubului nou-promovat în Liga I.

Conform clubului arădean, Marian Pleaşcă, născut pe 6 februarie 1992, a crescut și s-a afirmat la Pandurii Târgu Jiu, cu echipa din orașul lui Brâncuși cunoscând bucuria titlului de vicecampion în 2012 – 2013.

„A jucat și în Europa League cu trupa gorjeană, apoi a făcut saltul la FCSB, cu care, de asemenea, a fost de două ori vicecampion și a respirat aer european. După un intermezzo la FC Voluntari, a devenit jucătorul celor de la Gaz Metan Mediaș, cea mai recentă bornă fotbalistică a sa“, potrivit uta-arad.ro.

„Am reușit să convingem să vină la Arad un jucător important la nivelul primei Ligi din România, care a debutat inclusiv la echipa națională a României (n.n. într-un meci cu Belgia disputat în 2011)”, a spus Bogdan Apostu, intermediarul transferului.

„Mă bucur foarte mult că am ajuns la un club cu tradiție precum UTA, un club mare în campionatul nostru, cu niște suporteri fantastici. Băieții m-au primit foarte bine. Am văzut meciul UTA-ei de la Constanța, chiar avem o echipă foarte bună, sper să ne clasăm cât mai sus”, a afirmat cel mai nou jucător al UTA-ei.

„Marian este genul de jucător care se pliază pe strategia aplicată în această scurtă perioadă de trecere de la Liga II la Liga I. Am căutat jucători cu experiență și calitate, care să se integreze în spiritul din vestiar. Cred că s-a văzut acest lucru din prima etapă, când am compensat multe lipsuri cu atitudinea jucătorilor. Sunt convins că și Marian se va integra în acest spirit, dar și în ceea ce privește cerințele noastre tehnico-tactice. E important că reușim să căpătăm consistență și în ceea ce privește soluțiile pentru postul de fundaș dreapta, unde am avut anumite probleme”, a afirmat antrenorul Laszlo Balint.

UTA a ajuns la opt transferuri pentru noul sezon, celelalte fiind portarul Horaţiu Moldovan, fundaşul brazilian Erico Da Silva, fundaşii Alexandru Benga, Alexandru Albu, mijlocaşul Neluţ Roşu, pe atacanţii Ioan Hora şi Vlad Morar.

În etapa a 2-a, UTA va juca la Arad, cu FC Voluntari, în premieră pe noul Stadion „Francisc Neumann“, pe 28 august, de la ora 21.00.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.