Ziarul electronic al arădenilor

UTA Arad l-a transferat pe atacantul Albert Voinea

Conducerea clubului UTA Arad a ajuns, joi, la un acord cu fotbalistul Albert Voinea, în vârstă de 28 de ani, care a jucat până la finalul anului trecut la echipa de ligă secundă Turris Turnu Măgurele.

Albert Voinea e născut pe 6 decembrie 1992 în Târgu Jiu şi a crescut la Pandurii. A trecut pe la mai multe divizionare secunde, Gloria Bistriţa, Sportul Snagov, Universitatea Craiova, Metalul Reşiţa, Şoimii Pâncota, CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Tărlungeni, Ripensia Timişoara sau Turris Oltul Turnu Măgurele.

În sezonul trecut a fost golgheterul ligii secunde, cu 15 goluri.

„Vreau să mulţumesc tuturor oamenilor care au făcut ca transferul meu să se realizeze. Îmi doresc să fiu sănătos şi să reuşesc să mă integrez cât mai repede în echipă, băieţii să mă accepte şi împreună să reuşim să facem lucruri frumoase“, a declarat Albert Voinea.

Antrenorul Laszlo Balint consideră că UTA a încheiat achiziţiile în atac prin acest transfer: „Prin venirea lui Albert cred că am închis transferurile în compartimentul ofensiv în această campanie de iarnă. Aveam nevoie de concurenţă acolo, aveam nevoie de soluţii şi mă bucur că s-a realizat acest transfer, pentru că mă bazez foarte mult pe această foame a lui Albert şi pe transformarea frustrării din momentul ratării promovării cu Turris în evoluţii cât mai bune în tricoul echipei noastre“.

„Îmi doresc foarte mult să îşi demonstreze calităţile pe care toată lumea le-a văzut la nivelul ligii secunde, să fie acelaşi atacant eficient, pentru că cel puţin din punct de vedere al raportului minute jucate – goluri marcate Albert a demonstrat că este un atacant foarte eficient. Pe de altă parte, iar un lucru important de menţionat este că şi Albert poate fi folosit pe mai multe poziţii, această polivalenţă din compartimentul ofensiv ne va permite să găsim soluţii multiple. Trebuie să ne gândim că în istoria recentă, Albert ne-a făcut cumva zile fripte, atât în tricoul Ripensiei, cât şi în tricoul celor de la Turris, şi tocmai de aceea sper din tot sufletul să demonstreze că şi purtând tricoul echipei UTA că poate fi una atacant eficient la nivelul Ligii I“, a mai spus Balint.

Tehnicianul s-a arătat mulţumit de transferurile făcute de UTA în această iarnă: „Sunt unii care îşi doresc cât mai multe transferuri cu nume, dar trebuie să înţeleagă toată lumea că în acest moment este extrem de greu să găsim jucători care să aibă un CV bogat. Din punctul meu de vedere, am reuşit trei transferuri foarte importante, Albert este un transfer care va demonstra prin ambiţie şi eficienţă că poate să fie jucătorul de care avem nevoie în acest retur, sezon de primăvară…“.

„Nu vreau să par insistent, dar e foarte-foarte importantă atitudinea tuturor jucătorilor care sunt în vestiarul echipei şi mai ales a jucătorilor care vin în acest moment. Este nevoie de înţelegerea responsabilităţii purtării acestui tricou şi transformarea acestei responsabilităţi în acţiuni pe teren“, a subliniat antrenorul echipei arădene.

UTA i-a mai transferat în această iarnă pe mijlocaşul brazilian Roger Junior Rodrigues Figueira, pe mijlocaşul lituanian Modestas Vorobjovas şi pe atacantul Liviu Antal, precum şi pe tânărul portar Haralambie Mociu.

UTA Arad s-a despărţit luna trecută, la finalul turului, de şase jucători, Alexandru Ioniţă, Octavian Ursu, Vlăduţ Morar, Călin Popescu, Marian Pleaşcă şi Mihovil Klapan.

foto: uta-arad.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.