Ziarul electronic al arădenilor

UTA a renunțat la șase jucători. Laszlo Balint va pregăti în continuare echipa

Clubul UTA Arad a anunțat că a renunțat la șase jucători, iar conducerea clubului a spus antrenorul Laszlo Balint va pregăti în continuare echipa.

„Clubul UTA a ajuns, pe cale amiabilă, la acorduri de încetare a colaborării cu jucătorii Alexandru Ioniță, Octavian Ursu, Vlăduț Morar, Călin Popescu, Marian Pleașcă și Mihovil Klapan. Le mulțumim pentru aportul oferit în perioada petrecută alături de noi și le urăm mult succes în etapele următoare din carierele lor“, a anunțat clubul UTA Arad.

Conducerea clubului a spus că la echipă vor mai fi aduși jucători. „Chiar dacă perioada de transfeuri începe doar în 8 ianuarie, deja avem niște piste pe care mergem. Vor fi și plecări și veniri, undeva la cinci jucători vor pleca, vor veni patru sau cinci. Nume nu pot să dau până ce jucătorii nu semnează, așa e politica noastră. Iar despre cei care vor pleca, vreau să precizez că nu pleacă pentru că nu ar avea valoare. În afară de valoare și calitate, trebuie să joci într-un anumit sistem, să te adaptezi vestiarului. Poți să fii un jucător cu calități foarte bune, dar să nu satisfaci ce vrea UTA. Dorim să schimbăm puțin vestiarul, să provocăm mai multă concurență pe posturi. Cine va pleca, o face și poate pentru că nu a înțeles ce trebuie să mai ai în plus pentru a juca la UTA“, a declarat Alexandru Meszar, coordonatorul clubului roș-alb, pentru uta-arad.ro

Meszar a mai afirmat că antrenorul Laszlo Balint va rămâne să pregătească echipa în continuare.

„Noi suntem și am fost în obiectiv. Am promovat, suntem foarte mulțumiți de staff-ul tehnic condus de Laszlo Balint și de munca depusă de impresarul Bogdan Apostu. Nu am avut niciodată gânduri de a ne despărți. Am plecat la un drum împreună, am trecut peste multe obstacole împreună, am promovat în Liga I, obiectivul este menținerea, într-un an special, având în vedere și contextul pandemic, fără perioadă de pregătire între sezoane, fără timp de a căuta jucători. Între Liga II și Liga I am avut la dispoziție doar zece zile de a face echipă și să ne organizăm. Acum vom avea, la fel, doar câteva zile între tur și retur. Nu se pune problema schimbării staff-ului. Clubul UTA nu schimbă antrenorii cum o fac alte echipe, noi construim, acordăm timp și avem răbdare. Continuitatea la noi este tradiție“, a mai afirmat Meszar.

Conducerea UTA-ei a mai susținut că la club nu sunt probleme financiare. „Putem spune că din luna august, când a început sezonul de Liga I, am reușit să avem salariile plătite în ziua stabilită, de fiecare dată, iar primele de joc la fel. Deci conducerea și-a făcut treaba, staff-ul și jucătorii, la fel, și-au făcut treaba, au fost condiții propice performanței. Și din aceste motive putem spune că ne aflăm într-o zonă liniștită a clasamentului“, a mai spus Meszar, conform uta-arad.ro.

Atacantul Vlad Morar a reuşit să marcheze 3 goluri în 11 partide în acest sezon.

Un alt atacant, Alexandru Ioniţă, a adunat 9 partide în acest sezon, fără a reuşi să marcheze.

Mijlocaşul Octavian Ursu a înscris un gol în 11 partide disputate.

Tânărul mijlocaş Călin Popescu (19 ani) a adunat mai puţin de 20 de minute în trei partide.

Fundaşul Marian Pleaşcă are doar două meciuri jucate, ca şi mijlocaşul croat Mihovil Klapan.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.