Ziarul electronic al arădenilor

USR: Semafoarele inteligente din Gai nu fac parte deocamdată din prioritățile Primăriei Arad

Solicitarea amplasării unor semafoare inteligente, care să contribuie la reducerea vitezei camioanelor în cartierul Gai, a rămas, la două luni de la depunere, fără niciun răspuns din partea Primăria Arad.

Între timp, 10 milioane de lei sunt atribuiți firmei UTI Grup pentru Întreținere instalații de semaforizare, confecționare și montare indicatoare rutiere.

Amintim că USR Arad a adresat, la data de 3 aprilie 2018, Primăriei Municipiului Arad o sesizare prin care prezenta disconfortul, riscurile și pagubele produse de traficul greu, care tranzitează strada principală a cartierului Gai fără respectarea vitezei legale.

În sesizare am solicitat implementarea de urgență a unor măsuri, printre care și montarea unor semafoare inteligente, dotate cu radar, care comută pe culoarea roșie atunci când autovehiculele se apropie cu o viteză peste limita de 50 km/h.

Având în vedere că o soluție similară a fost adoptată în orașul Nădlac încă din 2015, cu un cost de aproximativ 70 de mii de euro, iar rezultatele sunt deosebit de bune, ne-am așteptat ca și autoritățile locale din municipiul Arad să îmbrățișeze ideea și să facă demersurile necesare pentru ca, în colaborare cu Ministerul Transporturilor (cel care administrează centură ce traversează Gaiul), să monteze aceste semafoare.

Până acum însă, nu avem nicio informație care să indice vreun interes în acest sens.

Sergiu Vlad, USR Arad: „Am mers de mai multe ori în cartierul Gai, în vecinătatea DN 7, iar condițiile sunt cu adevărat deranjante pentru cei care locuiesc lângă șosea. Trebuie să mergi colo ca să realizezi cât de grave sunt zgomotul și vibrațiile produse de camioanele care circulă cu viteză. Până vom putea vorbi de scoaterea traficului greu din Gai, o soluție foarte simplă și eficientă sunt aceste semafoare inteligente.

Cred că Primăria trebuie să se mobilizeze de urgență să facă aceste lucrări. De unde a alocat 10 milioane de  lei pentru întreținerea semafoarelor existente, va găsi bani și pentru confortul și siguranța cetățenilor din Gai”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.