Ziarul electronic al arădenilor

USR propune organizarea referendumului „Fără Penali“ odată cu alegerile parlamentare

USR propune organizarea referendumului „Fără Penali“ simultan cu alegerile parlamentare care vor avea loc pe data de 6 decembrie.

Conform unui comunicat de presă remis de USR, duminică se împlinesc doi ani de când iniţiativa „Fără Penali“ a ajuns în Parlament, în tot acest timp fiind blocată de PSD.

„PSD-ul care se dezice de Dragnea şi nu mai susţine candidaţi penali îşi bate joc de un milion de oameni care au semnat pentru «Fără Penali». USR a propus votarea iniţiativei anul acesta şi organizarea referendumului odată cu alegerile locale din 27 septembrie, ca un semnal de schimbare a clasei politice înainte de alegerile naţionale din decembrie. Dar PSD s-a opus.

Duminica viitoare am fi putut să mergem la urne să votăm pentru noi aleşi locali, dar şi pentru modificarea Constituţiei astfel încât penalii să nu mai ocupe funcţii publice, astfel încât să nu mai existe un alt Liviu Dragnea în istoria României, dar PSD s-a opus“, au transmis cei de la USR.

Aceştia anunţă că revin cu o nouă propunere şi susţin votarea iniţiativei pe 6 noiembrie în Senat şi organizarea referendumului odată cu alegerile din 6 decembrie.

„Vechile partide trebuie să lase deoparte calculele electorale şi să demonstreze că vor să se reformeze după 30 de ani în care s-au rotit la putere şi nu au făcut nimic pentru oameni. «Fără Penali“ trebuie să ajungă literă de Constituţie!“, au mai precizat cei de la USR, conform comunicatului de presă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.