Ziarul electronic al arădenilor

USR: Municipiul Arad a cheltuit pentru investiții aproximativ 6% din buget în 2017

Echipa USR Arad a realizat o analiză a gradului de executare a principalelor proiecte de investiții ale municipiului, adoptate în cadrul proiectului de buget local pentru 2017.

Din totalul alocat investițiilor s-a cheltuit efectiv un sfert, ceea ce reprezintă 6% din bugetul local.

În cadrul analizei au fost determinate cheltuielile efectiv realizate anul trecut, aferente acelor lucrări de construcții a căror valoare totală depășește un milion de lei, acoperind 97% din Lista programului de investiții ale municipiului Arad. Din 151 de milioane alocate construcțiilor pentru 2017, s-au cheltuit 39 de milioane de lei (26%), rămânând investiții neefectuate de 112 milioane de lei.

Principalele obiective la care au fost executate lucrări au fost Reabilitare Filarmonică (s-a cheltuit 59% din suma alocată pentru 2017), Stadion UTA (49%), Reabilitare străzi (45%), Bazin polo (90%). La nerealizări se evidențiază proiectele Regenerare urbană (0% din 21 de milioane bugetate pe 2017), Unitate Militară Gai (0% din 11 milioane), Complex Sportiv Câmpul Liniștii (0% din 10 milioane).

În ce privește domeniul medical și al educației, pentru învățământ, din 7 milioane alocate pe hârtie reabilitării școlilor, au fost cheltuiți efectiv 1,6 milioane. Singurul milion alocat investițiilor în sănătate, cel pentru reabilitarea fațadei de la spitalul ORL, nu a fost cheltuit.

Stana Florin, USR Arad: „Sumele cheltuite efectiv pentru învestiții sunt insuficiente pentru a asigura dezvoltarea municipiului. Deși ele există pe hârtie, proiectele de investiții nu sunt puse în practică, iar cele la care se muncește au întârzieri foarte mari, fiind realizate abia pe jumătate.

Această stare de fapt conduce la acel excedent de 202 milioane de lei, din cauza căruia Aradul se regăsește între municipiile care nu au dreptul la suplimentarea sumelor primite de la bugetul de stat. Anul acesta am pierdut astfel 46 de milioane de lei, bani care ne-ar fi putut ajuta la construcția unui spital matern și a unuia pentru oncologie”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.