Ziarul electronic al arădenilor

USR invită arădenii la dezbaterea taxelor locale

În aceste zile, arădenii au posibilitatea să își exprime opinia față de proiectul administrației, de majorare a taxelor locale cu 25%.

USR Arad îi invită să ia parte la dezbaterea publică organizată vineri, 15 decembrie, de la orele 12:00, în sala „Regele Ferdinand” din clădirea Primăriei Municipiului Arad.

Reamintim că primarul a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local Municipal, prin care urmează să fie majorate cu 25% impozitele plătit de persoanele fizice pentru clădirile rezidențiale și totodată va crește impozitul pe terenurile cu construcții.

Acest lucru va plasa Aradul între municipiile cu cele mai ridicate impozite din România, peste Hunedoara, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Zalău, Cluj și chiar dublu față de Sibiu, Craiova și Cluj Napoca.

În același timp, gradul de utilizare al veniturilor colectate la bugetul local este deosebit de redus, primăria și instituțiile arondate cheltuind pe primele 11 luni ale lui 2017 numai 370 de milioane de lei din cele 500 încasate.

Diferența reprezintă sume pe care administrația nu a reușit să le utilizeze, preponderent din cauza gestiunii ineficiente a proiectelor de investiții, care trenează și au întârzieri de ani de zile. Ca urmare, bugetul local al municipiului Arad înregistrează excedente considerabile, apropiate de un sfert din totalul sumelor încasate.

Florin Stana, USR Arad: „Arădenii trebuie să se mobilizeze pentru a participa la dezbaterea de vineri, pentru a-i comunica primarului poziția lor privitoare la creșterea propusă. Aceasta este singura ocazie, în cadrul procesului de legiferare locală, când doleanțele lor pot fi transmise celor care hotărăsc.

Cetățenii orașului nostru nu au pentru ce să plătească impozite suplimentare. Sunt numeroase alte municipii care s-au dezvoltat și au luat fața Aradului, beneficiind de o administrație mai eficientă, unde impozitele sunt la jumătate față de Arad”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.