Ziarul electronic al arădenilor

USR: Investițiile locale continuă să treneze în Arad

USR Arad continuă activitatea de monitorizare a executării proiectelor de investiții ale municipiului Arad în cursul anului 2018.

La finele lunii septembrie  au fost cheltuite 40,5 din cele 285 de milioane de lei bugetate, reprezentând 14,2%.

Începând cu acest an, am determinat lunar raportul între sumele planificate în bugetul local pentru a fi cheltuite în 2018 și cele efectiv plătite de la începutul anului. Astfel, în primele trei trimestre ale anului (lunile ianuarie – septembrie), administrația locală a cheltuit 40,5 milioane de lei.

Progresul înregistrat este insuficient pentru a asigura implementarea proiectelor angajate până la finele anului, precum și pentru a evita înregistrarea unor excedente care să atragă penalizări financiare.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Am primit recent datele privitoare la execuția proiectelor de investiții pentru primele trei trimestre ale anului în curs. Chiar dacă lunile de vară au adus o dublare a banilor cheltuiți de primărie, dacă ne raportăm la totalul planificat și asumat de administrația locală stăm foarte prost în continuare.

Consiliul Local Arad a dat pe mâna primarului 285 de milioane de lei pentru dezvoltarea orașului în anul 2018. Din acești bani, au fost cheltuiți mai puțin de 15%, consecința fiind privarea arădenilor de infrastructură, de dezvoltare.

Nu în ultimul rând este important să cheltuim banii colectați de la cetățeni pentru a putea beneficia în continuare de finanțarea de la bugetul național. Riscăm să repetăm situația de anul trecut, când orașul a pierdut 46 de milioane de lei pentru că sumele alocate pentru investiții nu au fost cheltuite”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.