Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad sesizează o deversare de ulei din Piața „Avram Iancu“

USR Arad a sesizat Garda de Mediu în legătură cu deversarea de ulei de gătit ars în canalizarea municipiului.

În urma organizării festivalului Oktober BierFest, în canalele pentru apa pluvială și pe carosabilul din Piața „Avram Iancu“ a fost turnat uleiul ars folosit la prepararea mâncării.

Acest aspect ne-a fost sesizat de ei care locuiesc în piață, deranjați de mirosul neplăcut.

Pe lângă ulei, în gurile de scurgere ale canalizării pluviale au ajuns resturi de mâncare și ambalaje, care colmatează rigolele, împiedicând preluarea apei de ploaie.

Stan Ion, vicepreședinte USR Arad: „Locuiesc în apropiere și împreună cu vecinii am observat petele de ulei de pe carosabil, din apropierea rigolelor, împreună cu mirosul emanat. Folosirea acestora pentru a arunca uleiul uzat este ilegală și reprezintă un act de poluare voluntară, pentru care am sesizat organele de control abilitate.

Organizarea de evenimente în Arad lasă de dorit, de la ocuparea în exces a zonelor verzi din parcuri și piețe, până la distrugerea copacilor în care se bat cuie sau la poluarea canalizării. Este necesară o anchetă care să stabilească cine se face vinovat și să fie aplicate sancțiunile legale, pentru ca asemenea fapte să nu se mai repete”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.