Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad: Sesizarea în cazul cantinei Azoma are ecou

În urma sesizărilor trimise de USR Arad, autoritățile au inițiat primele măsuri care să conducă la igienizarea clădirii fostei cantine a întreprinderii Azoma, din cartierul Sânnicolau Mic.

La începutul lunii, echipa USR Arad care a igienizat locul de joacă aflat pe strada Frunzei, a constatat că în imediata vecinătate se află clădirea abandonată a fostei cantine Azoma, un real pericol.

Subsolul clădirii este inundat și plin cu gunoaie, fiind o sursă de poluare olfactivă și de îmbolnăviri, în special în sezonul cald. În lipsa oricăror împrejmuiri, trecătorii au acces la clădire, unde pot să se accidenteze.

Din discuțiile purtate cu cetățenii a rezultat că problema este veche, de ani de zile și un real pericol, mai ales pentru copii. În consecință, cabinetul parlamentarului USR Sergiu Vlad a sesizat instituțiile competente, Garda de Mediu, Poliția Locală și Primăria Arad.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Din răspunsul furnizat de instituțiile sesizate, cărora le mulțumim pentru solicitudine, rezultă că au fost luate primele măsuri. Reprezentanții acestora s-au deplasat la fața locului, unde au identificat imobilul și au constatat că cele sesizate sunt reale.

Ulterior, au fost făcute demersuri pentru identificarea proprietarului clădirii, o societate deținută de un cetățean italian, aflată în procedură de faliment. A fost impusă lichidatorului judiciar măsura salubrizării zonei afectate de depozitările ilegale de deșeuri, precum și de împiedicare a depozitării în continuare a deșeurilor.

În perioada următoare vom urmări modul în care această societate respectă măsurile dispuse de Garda de Mediu. Îi rugăm pe cetățenii care locuiesc în vecinătate să ne aducă la cunoștință dacă, într-un termen rezonabil, acestea nu sunt aplicate. De asemenea, USR poate fi sesizat pentru orice situații similare, la telefon 0733 143 839, e-mail usr.arad@gmail.com sau la sediul din strada Dimitrie Bolintineanu, numărul 5, etaj 4”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.