Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad: Primăria nu a planificat finalizarea stadionului UTA pentru 2018

Modernizarea stadionului UTA, asumată de CLM Arad încă din 2009, nu va fi gata nici în acest an.

Primăria Arad nu a cheltuit niciun leu în primul trimestru, pentru niciunul din cele trei obiective legate de stadionul UTA. Mai mult, din costul total al modernizării instalației de nocturnă, pentru 2018 s-a alocat în jur de o treime.

USR Arad a cerut Primăriei documentele privitoare la execuția proiectelor de investiții ale orașului, la finele primului trimestru din 2018.

„Mărirea capacității peluzelor Stadionului UTA”, „Lucrări de amenajare gazon, instalație de încălzire și instalație de irigare Stadion UTA” și „Modernizare instalație de nocturnă și alimentare cu energie electrică la Stadionul UTA” sunt cele trei obiective care la final ar trebui să ofere arădenilor și echipei fanion a orașului o arenă modernă, care să respecte standardul UEFA 4 cu privire la omologarea stadioanelor pentru disputarea meciurilor naționale și internaționale de fotbal, televizate.

În bugetul local al anului 2018, celor trei obiective le-au fost alocate sumele de 13 milioane de lei, 4,1 milioane, respectiv 2,3 milioane de lei.

Concluziile care se desprind din analiza documentelor financiare sunt două: pe de o parte, la finele primelor trei luni ale anului curent, niciun leu nu a fost cheltuit pentru cele trei obiective. În al doilea rând, deși a promis că stadionul va fi gata în această vară, administrația locală a știut că acest lucru este imposibil. A alocat în 2018 pentru instalația de nocturnă numai 2,3 milioane din valoarea totală a lucrării, de 6,6 milioane de lei, în condițiile în care termenul de execuție este sub un an.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Cu toții ne dorim ca Aradul și UTA să aibă un stadion decent. Se pare că pentru asta ar trebui să avem mai întâi un primar decent. Atunci când tu știi că nici măcar nu ai bugetat în acest an banii pentru lucrare, așadar în mod sigur nu o vei finaliza, să faci promisiuni reprezintă o maximă lipsă de respect față de echipă, suporteri și orice locuitor al orașului”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.