Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad: PNL face blat cu PSD pentru primarii care au probleme cu legea

Pentru că îi consideră dezavantajați din punct de vedere al veniturilor obținute, deputații PNL, între care și arădeanul Glad Varga, au votat proiectul de lege prin care aleșilor locali le este permis să facă afaceri.

De asemenea, infracțiunile de conflict de interese și incompatibilitatea se prescriu după numai trei ani.

Un grup de 12 deputați ai Partidului Național Liberal au votat legea inițiată de deputatul PSD ”mitralieră” Cătălin Rădulescu și susținută de coaliția majoritară PSD-ALDE-UDMR. În totală contradicție cu afirmațiile liderului Ludovic Orban, acolo unde interesele o cer, PNL dovedește că nu se sfiește să susțină proiectele nocive ale PSD, care aduc foloase politicienilor certați cu legea și bunul simț.

Printre semnatari se remarcă Viorica Cherecheș, mama primarului PNL al municipiului Baia Mare, cercetat în prezent pentru fapte de corupție. Glad Varga, deputat de Arad al Partidului Național Liberal, al cărui șef de partid a fost cercetat de ANI pentru conflicte de interes, a votat de asemenea în favoarea acestei legi.

Amintim că aleșilor locali le-a fost interzis de lege să facă afaceri, tocmai pentru a descuraja traficul de influență și sifonarea banilor publici prin intermediul propriilor firme.

Răzvan Anghel, vicepreședinte USR Arad: „Aici se adeverește spunerea că lupul își schimbă părul, dar năravul ba. Deși a declarat război deschis PSD, atunci când interesele materiale și de blocare a justiției converg, PNL-ul se aliază pe față cu partidul lui Dragnea. Obiceiurile vechi sunt greu de schimbat, mai ales în ce-i privește pe liberalii arădeni.

Îl întrebăm pe Glad Varga, pe cine a reprezentat atunci când a dat votul acestei legi, alături de indivizi precum Cătălin Rădulescu? I-a reprezentat pe arădenii care l-au trimis în parlament, sau pe șeful său de partid? Chiar are nevoie domnul Falcă să își rotunjească veniturile de primar, așa cum spun reprezentanții PNL?”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.